Video Games | Metal Gear Solid: Rising | E3 2010: Debut Trailer XBox 360 | Playstation 3 | Nintendo Wii
Oyun yuzde yuz bir Hideo Kojima’nın yapımı olmayacak. Acıkcası Kojima olmadan standart MGS kalitesini ( yani muhteşem bir oyun ) tutturabilecekler mi bilemiyorum. Mr. Kojima’nın butun mesaisini Psp icin hazırlanan MGS : Peace Walker icin harcadığı bir gercek. Boyle olunca da insanın ister istemez oyunun kurgusuna dair endişeleri doğuyor. Eğer bir kılıcla bunu yapabiliyorsak gizliliğe gerek yok artık. İyimser olayın diyorum ama an itibariyle kısıtlı verilere gore oyunun gizlilik ozelliğinden cok aksiyon tarafına ibrenin kaydığı gorulmekte. Bircok MGS fanını endişelendirdi bu durum. Yine de bu MGS. Bir ihtimal bizi yanıltabilir. Acıkcası son zamanlarda başka hicbir videoyu E3 2010 fuarında yayınlanacak olan yeni MGS oyununun videosu kadar heyecanla beklememiştim. Videodaki o karpuz ve karpuz gibi doğranan kurbanlar belki sadece… Neyse hayal kırıklığımı soyleyecek bir laf bulamıyorum. Kritize etmek icinde cok erken fakat Matsuyama’ya bir cift sozum var : Oyun dunyasında iki ilke hic değişmez ! İlki Duke Nukem’in bir daha oyun dunyasında var olmayacağı gerceğidir. İkincisi ve daha da onemlisi ise; bir Metal Gear Solid oyununda hicbir şey; atmosferin, hikayenin, karakterlerin onune gecmez. Daha once yayınlanan onlarca trailerdan hangisinde bu denli oyunun oynanış ozelliği vurgulandı hic hatırlamıyorum. Yanılmak umidiyle soyluyorum ki bu oyun belkide iyi bir aksiyon oyunu olacak ama iyi bir MGS değil. Boyle omuriliğim olsa elektrik parası vermezdim. Oyunla ilgili bilgilerden anlayabildiğimiz kadarıyla konu olarak Raiden’in nasıl boyle bir cyborg hale geldiği anlatılacak. Hikaye Sons of Liberty ile Guns of the Patriots arasındaki bir zaman diliminde gececek gibi. Yazarken hep tedbirli yazıyorum cunku MGS de ters koşe olma olasılığınız her daim mevcuttur. Snake olmadan nasıl bir tad alacağız bilemiyorum. Ama gerceği gormek lazım Snake artık banka kuyruğunda yaşlılık maaşını almak icin bekleyen bir emekli. Her guze şeyin bir sonu varmış gercekten. Raiden’e nasıl alışacağız zaman gosterecek. Uzerimde MGS ‘nin gidişatıyla ilgili bunca kuşkunun kol gezdiği bir zamanda endişelenmediğim tek şey yeni oyunun muzikleri. Yine aynı kaliteyi tutturacaklardır. Bekleyip goreceğiz. Kaynak __________________
Metal Gear Solid Rising ; endişeler,umutlar…
Oyun Dünyası0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Oyun Dünyası
- Metal Gear Solid Rising ; endişeler,umutlar…
-
28-09-2019, 02:43:23Kayıtlı ÜyeBilindiği uzere E3 2010 fuarında videolarını gorduğumuz Metal Gear Serisinin yeni oyunu, MGS tutkunlarının heyecanını arttırdı. Yapımcı Shigenobu Matsuyama’nın soylediğine gore Rising; MGS kalitesinden aşağı kalmayan yeni bir seri olacak. PS3, XBOX360 ve PC platformlarına cıkış tarihi henuz belli olmasa da gelen haberlere gore PC platformuna muhtemelen cıkmayacak. Oyunun web sitesinde de PC ‘ye dair bir logoya ya da bilgi notuna rastlamadım.En son MGS 4 : Guns of the Patriots ‘un PC platformuna cıkmaması ile hayal kırıklığına uğramıştık. Serinin bu son halkası da oyle olacak gibi.