Esporin
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Online Oyunlar
- LoL
- Nisqy: Bence Bjergsen LCS’in en iyi orta koridor oyuncusu
-
28-09-2019, 02:43:21Kayıtlı ÜyeLCS 2019 Bahar Mevsiminin son gununde, Cloud9 Akademi takımı, Clutch Gaming ile karşılaşırken, Yasin “Nisqy” Dincer macı taraftarların arasında takip etti. Takım arkadaşları Dennis “Svenskeren” Johnsen ve Eric “Licorice” Ritchie ile macı takip eden oyuncu; sağlık durumu, LCS’teki orta koridor oyuncuları ve play-off’lar hakkında InvenGlobal ile bir roportaj yaptı. Seni tekrar sahnede gormek guzeldi Nisqy. Nasıl hissediyorsun? - Sanırım hala iyileşme surecindeyim. Oluyor değilim, ağrı hissetmiyorum. Hasta olduğum icin, hafta boyunca oyun oynarken odaklanmakta ve olanları fark etmekte zorlanmıştım. Cuma gunune geldiğimde, sanki her şey daha da kotuye gidiyordu. Uyuyamıyordum bile, butun gece hapşırdım. Takımım dun cok guzel oynadı. Cumartesi gunu oynanan macta Goldenglue cok iyi bir iş cıkardı ve sahneye cıkmayı da hak ediyordu cunku hafta boyunca antrenmanlarda donuşumlu oynamıştık. İkimizin de oynamasından dolayı cok mutluyum ve umarım bugun oynadığımız macta takımımın benden istediklerini başarmışımdır. Bugunku karşılaşma sizin icin cok iyi gecti. Tamamen takım savaşına gore yapılmış bir kompozisyona karşı, Taliyah orta koridor ile tum haritada etkili olabilecek eğlenceli bir kompozisyon kurdunuz. Bize bu mactaki galibiyet koşullarınızı ve bunları nasıl gercekleştirdiğinizi acıklar mısın? - Rakipleri tek başlarına yakalamaya odaklıydı. Bizim takımımızda haritanın tamamına ya da bir kısmına ulaşabileceğimiz yetenekler daha fazlaydı, boylece surekli gerekli yerlerde daha kalabalık olabildik. Ote yandan bizim kompozisyonumuzun erken oyunda avantajı eline alması gerekiyordu ancak ust koridorda aldığımız skor haricinde bunu başaramadık. Bizim kompozisyonumuzun istediği, olabildiğince hızlı şekilde 6. seviyelere ulaşmamız, baskın atılması en iyi sonuc verecek yere baskın atmamız ve ardından Ejder ya da Vadinin Alameti gibi objektifleri almamızdı. Bu macta rakibimiz Vadinin Alameti’ni aldı, bu bizim acımızdan biraz garip oldu. Sen ve Svenskeren, yan koridorlarda skor alma adına etkinizi fazlasıyla hissettirdiniz ancak kuleleri aynı hızda alamadınız. Bunun sebebi neydi? - Rakibimizin kompozisyonuna karşı kuleleri almak bayağı zordu. Orta koridorda rahatca durabilen ve Mistik Atış’la surekli minyon alabilen bir Ezreal’ları vardı, bu yuzden haritanın diğer noktalarında oyun yapmalıydık. Lissandra ve Aatrox’a sahip olduklarından, yan koridorlara oynamak da kolay olmadı. Bence daha fazla goruş almalıydık. Bunu mac ilerledikce yapmaya başladık ve her şey iyi sonuclandı. Baron’a başlayabilirdik ve devam ederken onları Taliyah’ın Taş Duvarı ile kendimizden uzak tutabilir ya da tuzak kurup duşurebilirdik. Play-off’lar yaklaşırken coğu takımın tercih ettiği geleneksel oyun sonu kompozisyonları yerine uygulaması daha zor bir kompozisyon tercih ettiniz. Farklı kompozisyonlar secme amacınız, kendinizi farklı oyun tarzlarına alıştırmak mı? - Evet ve buna ek olarak geniş şampiyon havuzlarına sahip olmak da onemli. Play-off’lara giderken iki, uc hatta dort farklı tarzda oynayabilmeniz gerekli. Sadece takım savaşına odaklı bir strateji yada 1-3-1 ile yetinemezsiniz. Play-off’lara giden hicbir takımın sadece takım savaşı odaklı kompozisyonlar kurup, bu macların hepsini kazanacağını duşunduğunu sanmıyorum. Bu şekilde olmayacak ve biz de kesinlikle farklı şeyler deniyoruz. Cloud9’ın play-off’taki yerinin kesinleşmesinin ardından, odağınızı bu noktaya mı cevirdiniz? - İkinciliği garantilemek istiyoruz ama bir galibiyet almamızın ardından farklı şeyler denemeye odaklanacağız buyuk ihtimalle. Gecen sefer konuştuğumuzda LCS’in ilk haftasıydı. Gecirdiğin bir mevsimin ardından, Kuzey Amerika’nın orta koridor oyuncuları hakkındaki duşuncelerin nedir? - Gercekten cok ilginc, oyuncuların hepsi farklı şeyler oynuyorlar. NA orta koridor oyuncularının eksi yonu olarak duşunebileceğim şey gercekten agresif oynayamamaları. Buna istisna olan iki oyuncu ise Bjergsen ve Jensen; takaslarda size karşılık vermeye calışan ve sizi duşurecek yonleri bulmaya calışan sadece onlar. Bunu ben de uygulamaya calışıyorum cunku mevsimin başında bunu cok denemiyordum. Aatrox gibi şampiyonları oynarken bu durum farklı cunku o tarz şampiyonların işe yaraması icin koridoru kazanmak zorundasınız. Bugun cok fazla agresif oynamaya calıştım ve bunun icin cok cezalandırıldım ama şampiyonun ya da kendinizin limitlerini bilerek oynamak onemli bir şey. NA orta koridorlarının eksik tarafı, ya cok fazla guvenli oynuyorlar ya da cok fazla agresif oynayıp, skor veriyorlar. Crown’da senin gibi LCS’e başka bir bolgeden geldi. Onun oyun tarzı hakkında ne duşunuyorsun? - Bence iyi oynadı ama onun baskısını cok hissettiğimi soyleyemem. Licorice’i bir kere duşurmek dışında cok buyuk bir etki yaratamadı ve bunu yapmak cok zor değildi cunku Licorice baskınlara karşı zayıf bir durumdaydı. Yine de Crown iyi oynadı ve onu duşurmemi engelledi. Bu bolge icin ortalamanın ustunde bir orta koridor oyuncusu. Hasta olduğun icin bu roportajı daha fazla uzatmayalım. Play-off’larda karşılaşmak istediğin bir takım var mı ve neden bu takımla karşılaşmak istiyorsun? - Play-off’larda TSM ile oynamak istiyorum. Bence Bjergsen Kuzey Amerika’nın en iyi orta koridor oyuncusu. Ayrıca, son karşılaşmamızda beni ezdi gecti. Ondan intikamımı almak ve onu koridorda yenmek, en azından takımıma faydalı olmak istiyorum. Kaynak: https://www.invenglobal.com/articles...id-laner-in-na