Oyuncuları tek tek değerlendirdi kendi goruşunu acıkladı. İşte takım menajeri Vez’in acıklamaları:
Ligde istediği performanstan cok uzak kalan Bursaspor Esports’un Menajeri Vez, takım oyuncularını değerlendirdiği bir gonderi paylaştı. Vezni gonderisinde takım oyuncularını tek tek değerlendirirken, performansları hakkında da konuştu. “Takım olarak iyi bir hazırlık donemi gecirmedik.” diyen Vez, gelecek sezon daha uzun bir hazırlık donemi gecireceklerini belirtti. Takımdaki bir diğer sorunun oyun ici karar mekanizması olduğunu belirten menajer, “İletişimi yuksek bir kadro kurmaya calışacağız.” dedi. İşte Bursaspor Esports Menajeri Vez’in acıklamasının tamamı: “Herkese selam, 2019 Yaz Mevsimi icin aktif calışmalara başladığımıza gore gecmiş mevsimle alakalı birkac acıklama yapayım dedim. Oncelikle, sezon oncesi donemi ve hazırlık surecini iyi değerlendiremedik. Stratejik anlamda ise istediğimiz noktaya sezon boyunca ulaşamadık. Sezon sonuna doğru ili ile anlaşarak aradığımız kocu bulduk ve gelecekte bu tarz sorunları tekrar yaşamayacağımıza eminim. Bir diğer sorunumuz, oyun ici karar mekanizması ve iletişim konusundaydı. Onumuzdeki mevsim icin kadromuzu kurarken uzun bir tryout doneminden gecerek mumkun olduğu kadar oyun tarzı uyumlu ve iletişimi yuksek bir kadro kurmaya calışacağız. Kalan iletişim sorunlarını ise erkenden cozmeye odaklanacağız. Kadromuz ve oyuncularımızla alakalı: BURolia Takım olarak kotu performansımıza rağmen bireysel anlamda ortalama/ortalamanın ustunde bir Turk ust koridor oyuncusu olduğunu kanıtladı diye duşunuyorum. Cok yapıcı, tiltproof, calışkan, yuksek potansiyelli ve gelişime acık bir oyuncu olduğunu tum durustluğumle soyleyebilirim. Steve Murphy Ayrılıkların ardından as takımda boy gosteren genc ormancımız onumuzdeki mevsim de akademi takımımızda oynamaya devam edecek. Bu mevsim oynadığı AL ve ŞL maclarının kendisine cok şey kattığını duşunuyorum, sıkı bir şekilde calışmaya devam ederse onumuzdeki mevsimlerde adını en iyi Turk ormancılar arasına yazdıracağı konusunda bir şuphem yok. Zwyroo Guc patlamaları etrafında, objektif odaklı oynayan bir oyuncu olduğu icin ve coğu zaman geri duştuğumuz icin –dışarıdan bakan gozlere– olduğundan cok daha kotu bir oyuncu gibi gozuktu. Bireysel olarak tek gercek eksiğinin deneyim olduğunu duşunuyorum. Mağlubiyetleri, kotu gecen macları calışma motivasyonuna kanalize edebilen bir oyuncu. Uluslararası seviyede ust duzey bir oyuncu olma potansiyeline sahip, bu potansiyeli ortaya cıkarmak icin elimizden geleni yapacağız. Invoker Steve Murphy gibi, Invoker da ayrılıkların ardından as takımda forma şansı buldu. Kendisini henuz gosterememiş olsa da sıkı calışma ve doğru koclukla iyi yerlere gelecektir. As takım icin henuz erken olsa da kış mevsiminde Wolf gibi oyunculara karşı oynamış olması gelişimi adına buyuk değer taşıyor. Pilter Pilter’ın cok iyi bir mentale sahip olduğu dışında bir şey soylemek oldukca guc. Gectiğimiz mevsim Auspex (destek rolunde ilk mevsimini geciren eski koc & ormancı), Viking (ormancı), Crossman (mid) ve Invoker (akademi oyuncusu) ile ŞL’de oldukca zorlu koridor safhaları gecirdi. Son olarak, başta Sefa Kuru olmak uzere tum yonetim ekibimize, koc ekibimize ve oyuncularımıza kotu sonuclara/zorlu mevsime rağmen pozitif, yapıcı kaldıkları ve guzel bir calışma ortamı sağladıkları icin teşekkur ederim.” Vez Playerbros