Square Enix'in Japonya'daki studyolarının eskisi kadar hayranlık verici oyunlar geliştirmediği bir gercek. Buna karşın firmanın Batı'daki Eidos gibi studyoları oldukca başarılı oyunlarla karşımıza cıkıyorlar. Square Enix'in patronu Yosuke Matsuda da bu tur başarılı oyunlara devam edeceklerini soyluyor: "Gelecekte daha onceki gibi başarılı oyunlar yapmaya devam edeceğiz. Square Enix'in unutulmayan oyunlarını duşunuyorum, bu tur oyunları yayınlamaya devam edeceğiz." "Bence Square Enix "unutulmayan oyunlar"ıyla biliniyor. Dragon Questve Final Fantasy serileri ile kendi tarzımızı yarattık. Taito grubu arcade oyunları Space Invaders'ı geliştiriyor. Eidos grubumuz Tomb Raider'ın ve RPG-FPS tarzını birleştiren Deus Ex: Human Revolution'ı geliştirdi. "Thief gelecek yıl piyasaya cıkacak ve gizlilik ile aksiyonun karıştığı harika bir orijinal yapım olacak. Square Enix platform farketmeksizin bu yolda onemli studyolara sahip. Dragon Questve Final Fantasy piyasaya cıktığından beri bunlara benzer cok fazla oyun piyasaya cıktı. Ben boyle unutulmayan oyunlar istiyorum." Square Enix'in Eidos gibi studyolarla başarılı oyunlar piyasaya surduğu bir gercek. Buna karşın Final Fantasy ve Dragon Quest serileri malesef eski gucunde değil. Bakalım bu seriler yeniden ayağa kalkabilecekler mi? BSC __________________