Dragon Age baş yazarı David Gaider artık adı cıkmış olan o kızgın BioWare Social Network forumlarından kacındığını ve bu yerin oldukca zehirli bir yer olduğunu belirtti. "BioWare Social Network hicbir şekilde tum ya da gercek BioWare hayranlarını temsil etmiyor. Onların tutkulu bir topluluk olduğu bir gercek lakin her ne kadar sizlerin duşunduğunun aksine biz onlardan "tiksiniyor" olmasak da forumun genel havasında bir zehir taşıdığı gerceğinin de farkındayız. "Şahsen ben onlardan oldukca uzak durmaya calışıyorum. Neden mi? Cunku orada uzun vakit gecirmek beni olumsuz etkiliyor. Sadece oyunlarla alakalı değil kendimi, hayatımı ve genel olarak beni olumsuz etkiliyor." Yazar kendisinin ve ekibinin olumsuz eleştirileri de kabullenmesi gerektiğinin farkında olduğunu sozlerine eklerken BioWare'in yeteri kadar olumsuz eleştiriyi dikkate almasının yanında bu kızıgın yorumların oranın daha da kotuye gittiğini ve daha nazik kullanıcıların da bu yuzden tartışmalardan uzaklaştığını belirtiyor. "Belki BioWare'in oyunlarının bizim gercek hayranlarımızı hala tatmin ettiği yonunde bir şeyler de soylenmesi gerekir. Nitekim tek bir toplantıya (convention) katılsanız bizim ne kadar cok tutkulu ve pozitif hayranlarımız olduğunu gorursunuz." "Şahsen ben bu tarz kişilerin goruşlerini almak isterim, beni gorduğu yerde uzerime saldıracak kişilerin değil. Yapılacak en iyi şey nefes alıp gulumsemek ve hala konuşulabilecek duzgun pozitif insanlar olduğunu hatırlamaktır. Bu insanlar sizlerin kendinizi kotu hissetmenize sebep olmadan sizlerle tartışabiliyorlar." Dragon Age 2'nin senaryosu hem bahsedilen gercek hayranlar tarafından hem de dışarıdan yoğun bir eleştiriye maruz kalmıştı. Şimdi gozler merakla Dragon Age 3: Inquisiton'a bakıyor. Firma ise bu oyunu her zaman olduğu gibi yorumları değerlendirerek gercekleştiriyor.
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Oyun Dünyası
- BioWare'den olumsuz hayranlara isyan!