Apandis hakkında yıllardan beri farklı yorumlar yapılmış ve ne işe yaradığı hakkında kesin bir kanaat getirelememiştir. Fakat North Carolina Universitesindeki araştırmacılar sonunda bu sorunun cevabını buldular. Bu araştırmayı yaparken bilim adamları koalalar uzerinde calışmışlar. Koalaların apendisleri insanlarınkine oranla cok daha uzundur ve diyetleri de sıtma ağacı yapraklarından oluşur. Araştırma sonucu varılan sonuc: Apandis iyi bakterilerin saklandığı bir organdır.
Araştırmaya gore apandis sindirim sisteminde onemli bir rol oynamaktadır. Ozellikle dizanteri ve kolera gibi hastalıklarda sindirim sistemine yardımcı olmaktadır. Yani iyi bakterinin apandiste depolanması, bu hastalıklarla başetmek icin onemli bir silahtır.

Fakat bu onemli buluşa rağmen doktorlar apendisin iltihaplanmasının (apandisit) onemli bir risk oluşturduğunu ve hemen alınması gerektiği konusunda fikirlerini değiştirmediler. Sonucta Apandisin iltihaplanması ve yırtılıp karın bolgesinde yayılmasıyla, ciddi problemler ortaya cıkar. Tedavi edilmediğinde tehlikeli bir hastalık riski vardır ve de karın zarının iltihaplanmasına yol acabilir. Apandis, insan turunde sindirim organı olarak bir işlev gormemektedir ve evrimsel surecte yavaş yavaş yokolduğu duşunulmektedir. Bu buluştan sonra belki bu fikir de artık rafa kaldıralacaktır.