[İnceleme]Kung Fu Panda 2
Oyun Dünyası0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Oyun Dünyası
- [İnceleme]Kung Fu Panda 2
-
28-09-2019, 01:19:30Kayıtlı ÜyeKung Fu Panda 2 Po, Kratos'tan eğitim almış gibi Kung Fu Panda 2, Dreamworks'un son animasyon filmi biliyorsunuz. Eh son donemin en populer hareketlerinden biri de filmin vizyona girişiyle birlikte, o filmin oyununu da piyasaya surmek olduğundan, Dreamworks bu furyaya katılarak Kung Fu Panda 2'yi oyunlaştırmak istemiş. Tabii ki reklam kokan hareketler olarak algılanabilir, cok doğaldır. Yine de bir şans verelim ve bakalım bir kotu film uyarlamasıyla daha mı karşı karşıyayız yoksa bu kez "olmuş" diyebilecek miyiz? Master of Puppets are pulling the strings Oncelikle belirtmeliyim ki, bu oyun icin uzun uzadıya bir inceleme yazacak değilim. Bunun sebeplerini yazının devamını okudukca daha iyi anlayacak, bana hak ustune hak vereceksiniz. Oyun filmin konusuna paralel ilerlediği icin yine bahsedemeyeceğim konular icerisinde yer alıyor. Zira filmi izlememiş birisi icin ağır spoiler demek olduğundan ve ben şahsen kesinlikle oyunu oynamak yerine animasyon filmi izlemeyi tercih edeceğimden sizlere de aynısını tavsiye ederek yazıma başlıyorum. Kung Fu Panda 2, film oyunu olması sebebiyle uzerinde kısa sure calışılmış bir oyun olmasına rağmen, daha once incelemesini yazdığımız Thor adlı oyuna gore oldukca iyi bir oyun oncelikle. Zira animasyonlarıyla ve grafikleriyle God of War'un Thor'unundan daha iyi gorunuyor. Mekan tasarımları biraz basit olsa da yine de iyiyken, sesler ve muzikler de oyunun atmosferine katkıda bulunuyorlar. Po'nun Kung Fu yaparken cıkardığı sesler ve gorduğumuz animasyonlar hem komik, hem de guzel olmuşlar. Guzel olduklarını soylerken tabii ki yeni nesle uygun olduklarını iddia etmiyorum. Uzaktan baktığınızda bir PlayStation 2 oyunu gibi duruyorlar ve bu da buyuk bir eksi aslında. Fakat oyun yapımcılarının derdinin grafik konusunda bir şeyleri aşmak olmadığı cok belli olduğundan gozardı edebiliriz belki de. Twisting your mind and smashing your dreams Her ne kadar dovuş oyunu diyebileceğimiz tarzda bir oyun olsa da Kung Fu Panda bir cocuk oyunu acıkcası. İcerisinde kan ya da vahşet icermemesi bu iddiamı destekler nitelikte. Aşırı bir yabancı dil ihtiyacı duymaması da kucuk yaştaki oyuncular icin oldukca iyi olmuş diye duşunuyorum. Oynanış acısından da oldukca kolay bir oynanışa sahip. PlayStation 3 versiyonunu oynadığımdan, DualShock 3 uzerinden konuşursam, X tuşuyla zıplayacak, kare ve ucgen tuşlarıyla saldırılarınızı gercekleştirecek ve yuvarlak tuşuyla da "evade" yani geriye, ileriye, sağa ve sola zıplayarak takla atma hareketini yapacaksınız. Ayrıca bazı duşmanlarınız size saldırırken etraflarında kırmızı bir alan oluşturacaklar. İşte tam bu anda yuvarlak tuşuna basarsanız, Po kendisini bir top yaparak rakibine kontra atak yapacak ve oldukca ağır bir hasar verecek. Bunların haricinde L1 tuşu "Chi" kuvvetinizi ortaya cıkaracak. Chi kuvvetinizi yukarıda sol tarafta bulunan sağlık barınızın altındaki uc adet doluyken altın sarısı boşken kırmızı olan toptan gorebilirsiniz. "Chi" kuvveti oyunun en onemli ozelliği diyebiliriz. Zira Chi kuvveti icin L1 e basıp yuvarlak ile saldırı yaptığınızda Po, etrafınızda kac adet duşman olursa olsun hepsine saldıracaktır. Eh Chi kuvveti de etrafınızda duran ve ışıklar sacan fener benzeri cisimlere saldırarak dolduğundan, ayrıca da bu fenerlerin surekli olarak kendini yenilediğini duşunurseniz, oyunun zorluğu hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz. Blinded by me, you can't see a thing Oynanıştan bahsetmek gerekirse, surekli kendini tekrar eden ve surekli olarak kare kare kare şeklinde saldırı yapacağınız bir oyun Kung Fu Panda 2. Hack'n Slash olarak bile adlandırabileceğimizden parmaklarınıza nasır tutturmaya hazır olun. Ayrıca son olarak soyleyeceğim şey de, oyunun oynanışının bir sure sonra gercekten insanı intihara surukleyebilecek derecede sıkıcı olmaya başladığı. Uzanarak oynadığım oyun sırasında uyuyakaldım dersem herhalde derdimi tam olarak anlatabilmiş olacağımı duşunuyorum. Son sozlerime gelmişken, Kung Fu Panda 2 oldukca standart bir film oyunu olmuş diyebilirim gonul rahatlığıyla. Bu tur oyunlar, yalnızca filmlerin reklamını yapmak icin piyasaya surulduklerinden cok da kızamıyoruım acıkcası. Sizlere tavsiyem filmi izlemeniz ve eğer yalnızca bir oyun satın alacak durumdaysanız, başka seceneklere yonelmenizdir. Kalın sağlıcakla... Kaynak Gorseller : __________________