Merhaba arkadaşlar,
Once durumumu anlatayım ve sizden tavsiye alayım. Ozellikle yurt dışında bulunup bilgi sahibi olan arkadaşlar yol gosterebilirler sanırım.
Ben 2 yıllık Turizm Otelcilik (onlisans), AOF İşletme (lisans) ve Felsefe (lisans) diplomasına sahibim. Amacım aslında yurt dışında master ya da doktora yapmak, daha sonrasında da kalabilirsem orda kalmak, kalamazsam geri donup universitelerden birinde kadro beklemek olacak. Fakat dışarda hicbir yerde tanıdığım yok, davetiye vs alma şansım yok. Teminat gosterip dışarıya gidebilecek birikimim de bulunmuyor. Orda zor olanı hem calışıp hem de okumayı birarada goturmeye calışacağım.
Şimdi.... Gidemiyorum fakat şubat ayında bir grup ile turist olarak İtalya'ya gideceğiz... (Masrafları karşılıyorlar yoksa para nerdeee!) Ben oraya gidince geri donmemeyi duşunuyorum. Orda kalmayı nasıl başarırım? Durumum ne olur? Buyuk ihtimalle kacak olacaktır ama daha doğrusu tutunma şansım nedir?
Ya da sizden ricam cıkış yolum ne olabilir? Tavsiyelerinize cok ihtiyacım var. Lutfen yol gosterin. Saygı ve selamlarımla... Esenkalın
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- İtalya hakkında, ilginc sorular?