Program Tanıtımı: Kulak calışması, muzikal kaliteyi, kendine guveni ve muziği sevmeyi geliştirir. Muzik, şarkı, nota, doğaclama, besteleme, uyarlama yapmak muzikal kulak gelişimine yardımcı olabilir. EarMaster ile sesleri, ritimleri, uyumluluğu tanıyıp, yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. EarMaster ile bazı tonları ya da ritimleri rastgele calabilir ve o calınanların soylenişini oğrenebilirsiniz. Programla birbiriyle etkileşimli piyano, telli calgılar, perde ve coklu seceneği ekranda kullanabilirsiniz. Bir mikrofona şarkı soyleyebilir, alkışlayabilir ya da favori enstrumanınızla cevapları calabilirsiniz. EarMaster ayrıca MIDI klavyeyi de destekler. Standart ozel ders; başlamak icin en ideal yerdir. Her bir alıştırma ve ilerlemenize uygun faydalı ipuclarını gorebilirsiniz. Caz ozel ders; ileri kullanıcılar icindir. Caz uyumluluğu ve salınım ritimleri icermesiyle caz muziği calınması icin ozel ders ozelliğine sahiptir. Ozelleştirilmiş alıştırma ise tam olarak yapmak istediğiniz alıştırmalarda size yardımcı olur. Burada kendi alıştırmalarınızı ve ozel ayarlarınızı duzenleyebilirsiniz. Muzik becerisi ve yeteneği muzikal kulağınıza bağlıdır. EarMaster'i gunluk kullandığınızda daha iyi bir muzisyen olabilirsiniz! Tum muzisyen, vokalist, gitar, piyano, davul, flut ya da diğer enstrumanları calanlarının kulak gelişimine katkı sağlamaya yardımcı olabilen bir programdır. Programın icinde 12 calışma dersi vardır. Bunlar arasından herhangi biriyle calışmaya başlayabilirsiniz. 1. dersten başlamanın yanında istediğiniz dersten de başlayabilirsiniz. Programın "calışma durumu" penceresinde "Standart ozel ders", "Caz ozel ders", "ozelleştirilmiş alıştırma" bolumlerinden birini secerek calışmaya başlayabilirsiniz. Ozelleştirilmiş alıştırma kurulumu icinde, yapmak istediğiniz alıştırma parcalarını kontrol edebilir, bunlar arasında secim yapabilirsiniz. Ozel ders editoruyle ozel dersler oluşturabilir; detaylı istatislik aracıyla tum calışmaları tarih, saat, ders başlığı, sure, sonuc ve grafik olarak gorebilir, bu doğrultuda geniş bir veri alımını sağlayabilirsiniz. Calıştığınız dersleri CSV dosyası olarak kaydedebilirsiniz. Ayrıca tum alıştırmaları ya da belli alıştırmaları yazdırabilirsiniz. Tonları, aralıkları, major/minor tonları, olculeri, kısa ritim parcalarını daha iyi tanımak icin iyi bir kulak eğitimine ihtiyacınız olabilir. 12 calışma alanı ise kısaca şoyle: · Aralık karşılaştırma: A ve B'de calınan bir sesin aralığının hangisinin daha buyuk olduğunu tanımayı oğretir. · Aralık tanıma: Duyduğunuz bir aralığı tanımayı ve uyarlamayı oğretir. · Şarkı soyleme aralığı: Calınan bir şarkının soyleme aralığını oğretir. · Ters donmuş akort: Ters donmuş bir akor duyduğunuzda onları tanımayı ve uyarlamayı oğretir. · Akort dizileri: Ahenkli akortların sırasını tanımayı oğretir. · Olcu tanıma: Duyduğunuz bir gamı/tavrı uyarlamayı ve tanımayı oğretir. · Ritim okuma: Ellerinizi cırparak bir ritmi okumayı oğretir. · Ritim benzetme: Ellerinizi cırparak bir ritmi taklit etmeyi oğretir. · Ritim dikte etme: Duyduğunuz ritimleri uyarlamayı oğretir. · Ritim doğrulama: Ritmik ayrımı tanımayı ve ritim uyarlamayı bir calma sırasında oğretir. · Melodi dikte etme: Duyduğunuz bir melodiyi tanımayı oğretir. Programın genel ozellikleri · Standart ozel ders (450 ders) · Caz ozel ders (211 ders) · Yeni ozel ders oluşturabilirsiniz. · Kulak eğitim sihirbazı · Alıştırmaları ozelleştirebilirsiniz. · 12 alıştırma alanı (aralık karşılaştırma, aralık tanıma, şarkı soyleme aralığı, akort tanıma, ters cevrilmiş akorlar, akort dizileri, olcu tanıma, ritim oluşturma, ritim benzetme, ritim dikte etme, ritim doğrulama, melodi dikte etme) · Gitar (telli calgılar), piyano ve perdeyi ekranda gosterebilirsiniz. · Mikrofon kullanarak cevapları alkışlayıp calıp, soyleyebilirsiniz. · MIDI klavye desteği · Metronom · Cok sayıda ses efekti ile calışabilirsiniz. · Coklu dil desteği · Sonucları alma, gonderme, kaydetme ve yazma · Ozel akort ve tavır oluşturabilirsiniz. · Kapsamlı alıştırma ayarları yapabilirsiniz. · Gelişmiş ozel ders editoruyle dersleri ayrıca ozelleştirebilirsiniz. · Oğrencilerin sonraki ders icin onceki derste yaptıklarını kontrol edebilirsiniz. EarMaster Pro; profesyonel duzeyde muzisyenler ve ev kullanımı icin tasarlanmıştır. Aynı bilgisayarda coklu kullanım, ayarlar ve sonuclar alınabilir. Boyut: 4.23 MB Dil: İngilizce Lisans: Shareware Platform: [IMG]http://img122.**************/img122/4827/26wg1.gif[/IMG]
[IMG]http://img122.**************/img122/3355/22fm7.gif[/IMG]
Turkce Dil Dosyası
Turkce Yama Kurulumu: Turkce yamayı kurmadan once program kapalı olmalıdır. Yama.exe'yi calıştırdığınızda yama varsayılan olarak, C:Program FilesEarMaster Pro 5Language dizinine kurulur. Not: Eğer programı başka yere kurduysanız, "Gozat" tan kurulu yeri secin. Daha sonra "Yukle" dediğinizde program kurulur.
Programı calıştırdığınızda "Tools" > "Program Settings" yolundan "Environment" bolumunde bulunan "Language" kısmından "Turkish" secip "OK" butonuna basın. Daha sonra değişikliğinin uygulanması icin programı kapatıp acmanız gerektiğini belirten pencereye de onay verdikten sonra, programı kapatıp actığınızda, artık Turkce.