Arkadaşlar oyunda bir ulke seciniz diyelim gucsuz bir ulke bunu biraz guclendirip oynamak istiyorsunuz.Şimdi size bunun nasıl yapıldığını anlatacam. ilk once kendi ulkenize şehir katmayı soyleyecegim.oyunn kurulu olduğu bolume gelin. Crogram files/paradox interactive/europa universalis 3/history/provinces burada gorduğunuz gibi şehirler var.burdan ulkenize katmak istediğiniz şehre girin,gormuş oldğunuz owner ve controllerin karşındaki ulke kısa ismini kendi ulke kısa ismiyle değiştirin orn : transilvanyanın kısası TRA diyedir.osmanlıya katmak istiyorsanız TUR diye degiştirin. yanlız burda kısaltmaları doğru yazın yoksa oyunu bozarsınız.eger şehrinizin dinini istedğiniz din yapmak isterseniz religion yazan yerin karşısına o dini yazın Orn: catholic,sunni,shite,ortadox. aynı şekilde cultureyi de degiştire bilirsiniz.eğer şehrinizde ticaret merkezi olmasını istiyorsanız hre = yes yazan yerin ustune boşluk bırakın ve oraya cot = yes yazın.ve ordan man power,base tax gibi şeylerin sayısınıda yukseltebilirsiniz Buraya kadar yaptıysak şimdide size ulkenin değiştirilmesini soyliyim. kendi ulkenizi Crogram files/paradox interactive/europa universalis 3/history/countries bolumunden secin burada ulkenin politikasını goreceksiniz politikayı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.Orn : land teknolojinizi geliştireceksiniz ozaman land_naval bolumundeki sayıyı -9 yapın.ulkenizin kulturunu ve dinini değiştirmek icin şehirdeki gibi yazın.ama şehrin kulturunu değiştirdiyseniz ulkeninde dğiştirin cunku cok ayaklanma gorursunuz şimdi ulkenin diğer ozelliklerini değiştirelim.C:Program FilesParadox InteractiveEuropa Universalis IIIcommoncountries bolumune gelin ve burada kendi ulkenizi secin.idealara ben karışmıyorum ama isterseniz siz değiştirebilirsiniz,orada ulkenin askerleri var yani historical unit oraya istediğinz askeri başka ulkeden kopyala yapıştır yontemiyle ekleyebilirsiniz ancak askerlerin gucunu cıkartmak isterseniz sadece bir ulkede olan asker ceşidini secin.ben aradım hungarian hussar tek hungary de var ordaki askeri kes yapıştır yapın kendi ulkenize koyun. evet demiştim ya askeri guclendirmek istiyorsanız diye şimdi soyliyim nasıl yapılacağını C:Program FilesParadox InteractiveEuropa Universalis IIIcommonunits bolumune gelin guclendireceginiz askerin dosyasını bulun ve girin.gormuş oldğunuz gibi askerin gucleri yazıyo orada isteğiniz gibi değiştirin ama b...nu cıkartmayın derim ben .şimdi bu askerin birinci evrede cıkmasını istiyorsunuz ozaman C:Program FilesParadox InteractiveEuropa Universalis IIIcommon echnologiesland dosyasına girin biraz saga kaydırın askerleri goreceksiniz orada isteğiniz askeri kes yapıştır yontemiyle en ustteki yere yapıştırın orn : enable = hungarian_hussar kes en uste gel askerlerin birinin arasına yapıştır. ve son olarak bir ulkeyle ittifak olarak mı başlamak istiyorsun o zaman C:Program FilesParadox InteractiveEuropa Universalis IIIhistorydiplomacy bolumune gel ve orada ulkenin hangi dosyada olabileceğini duşun.orn : turkeybalkan dosyasında amerika olacak değil heralde buna gore bul.sonra : # Albania and Ottoman alliance = { first = TUR second = ALB start_date = 1453.1.1 end_date = 1701.1.1 bunu ornek alarak değiştir başlangic tarihini değiştirmeyin bitiş tarihi size kalmış. EVET BENDEN BU KADAR İNŞALLAH YARDIMCI OLMUŞUMDUR.HERKEZE İYİ OYUNLAR......REPLERİNİZİ ESİRGEMEYİN BENDEN __________________