Selamlar oncelikle. Ben Murat. 2005 yilindan bu yana ozel bir sirketin yurtdisi projelerinde gorev yapiyorum. Benim yasam sartlari acisindan en cok begendigim sehirlerden biri Abu Dhabi oldu. Eminim ki, Abu Dhabi den cok daha guzel sartlarda yasanabilen sehirler vardir cografya uzerinde, ama ben gidebildiklerim arasindan beni en cok huzura kavusturan sehir oldugu icin bahsetmek istedim. Dedim ki, belki daha once ismini duymamis arkadaslara alternatif bir tatil sehri olur ya da merak edenlere kucuk bir dipnot olur diye dusundum. Kisaca Abu Dhabi den bahsedeyim...
Sehir Birlesik Arap Emirlikleri' nin baskentidir. Local nufusu yaklasik 900.000 civarinda. 1971 yilinda emirliklere baskent olmus. Petrol ve gaz rezervi oldukca fazla olan bir sehir. Normalde Abu Dhabi bir ada. Fakat 3 kopru ile karaya baglanmis durumda. Diger arap sehirlerinde oldugu gibi buyuk bir cogunlugu collerden olusan bir sehir.
Yogun bir turist akimi var sehre. Her ulkeden insanlari gorebilmeniz mumkun. Ozellikle soguk ulkelerde yasayanlarin kis mevsimlerinde en cok tercih ettigi sehirlerden biri. Tabi Dubai ye yakin olusu da turist akimini saglayan etkenlerden biri.
Sehrin buyuk bir sahil seridi var. Kis aylarinda bile denize girmek mumkun. Hem ucretsiz halk plajlari var, hemde otellere ait ucretli plajlar var.
Alisveris icin ideal bir sehir. Hem buyuk alisveris merkezlerinde bulunan magazalarda marka urunler bulmaniz mumkun, hem de daha ucuza alabileceginiz local magazalarda var. Elektronik urunlerin fiyatlari Turkiye ye oranla daha hesapli.
Dunyaca unlu butun otelleri sehirde bulabilirsiniz. Oda fiyatlari gunluk (2 kisi, kahvalti dahil) 100 ytl ile 20.000 ytl arasi degisiyor. Her butceye gore kalacak bir yer bulmak mumkun.
Sehre 15-20km mesafede Yas Island diye bir yer bulunmakta. Ferrari adasi olarakta aniliyor. Abu Dhabi formula yarislari da burada yapiliyor. Ada da, formula pistinin disinda, eglence merkezi, oteller, Ferrari muzesi ve alisveris merkezi, aquapark var.
Sehir dubai ye de yaklasik 160 km mesafede. buradan arac ile direk dubai ye de gecis yapilabiliyor. Herhangi bir vizeye falan gerek yok. Sehirler arasi yolculuk yapmis oluyorsunuz. Ehliyetiniz var ise uygun fiyatlara arac kiralamaniz da mumkun.
Gece hayati cok hizli bir sehir. Alkol kullanimi serbest. Herturden club ve disco mevcut sehirde. Tarziniza uygun bir mekan bulacaginizdan hic supheniz olmasin. Hem ailesi ile birlikte tatil yapmak isteyenlere, hem de bekar gelecek genc arkadaslara gore zaman gecirecek guzel mekanlar var. Neredeyse her otelin kendine ait restoranlari, clublari ve diskolari var. Bunlarin disinda ayri olarak kurulmus mekanlarda bulmak mumkun. Hicbir zorluk yasamadan istediginiz mekana sorunsuz giris yapabiliyorsunuz. Mekanlarin icinde de bir problem yasamaniz neredeyse imkansiz. Mekanlari isletenler turistlere oldukca ilgi ve alaka gosteriyorlar. Kisacasi bir arap sehri diyip gecmeyin. Aradiginiz hersey bu sehirde... Bir Dubai kadar olmasa da bence gorulmesi gereken sehirlerden biri...
Benim aklima gelenler simdilik bu kadar... Varsa merak ettiginiz seyler sorun cevaplayayim.
(Vakit buldukca gezme ve gorme sansina eristigim diger sehirler hakkinda da birseyler yazarim)
Herkese sevgiler saygilar...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Abu Dhabi Hakkinda Merak Ettikleriniz?