1-Fulbright (kursu galiba-bursu mu yoksa?) varmış. Bu programda denildiğine gore, diploma notunun 4.00 uzerinden en az 3.00 olması programa katılabilmek icin yeterli (benim bu donemki ortalamam 3.12'ydi, 3.00'ın aşağısına duşmeyeceğime eminim). Bu kurs hakkında bilgisi olan beni de aydınlatabilir mi? İşe yarar mı?
2-Linguistics okuyorum; ama ,diyelim, İngiliz Dili ve Edebiyatı'ndan yuksek lisans yapmak istedim, bu mumkun mudur?
3-Başka (Fulbright dışında) onerebileceğiniz programlar var mı yurtdışında yuksek lisans icin?
4-Benim ilk sene, secmeli bir dersten kalmışlığım var. Bunun yerine onumuzdeki donem başka secmeli ders alıp bu sorunu halledeceğim; ancak transkriptte bu kaldığım ders yine de gorunecek, silinmeyecek. Bu herhangi bir sorun yaratabilir mi? Adamlar transkripte bakıp: "Bu adam zamanında dersten kalmış, bundan iş cıkmaz!!!" gibi şeyler diyebilirler mi?
5-Aklıma şimdi bunları yazarken şoyle bir şey geldi: Yuksek lisansımı Turkiye'de yapsam, ardından yukarıda saydığım yabancı ulkelerden birine gidip yerleşsem zor mu olur?
Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar, cevap aldıkca aklıma gelirse sorarım. Şimdiden zahmet edip cevap yazanlara teşekkur ederim.