Media Player Classic Home Cinema (v.1.7.7) Windows Media Player'da olmayan pek cok codec'i icinde barındıran
Media Player Classic Home Cinema (MPC-HC) guncel pek cok format duşunulerek geliştirilmiş
ucretsiz bir medya oynatıcı. Windows Media Player Classic temel alınarak oluşturulan MPC-HC, aynı olan arayuz tasarımı dışında Media Player Classic'ten ustun ozellikleriyle sıyrılıyor. "
Dunya'nın en hızlı medya oynatıcısı" iddiasıyla tanıtılan Media Player Classic Home Cinema bilgisayarınızda oldukca az yer kaplayarak sistemi yormadan calışıyor. Windows XP,Vista ve 7 işletim sistemlerinin hem 32 hem 64 bitlik surumlerini destekleyen yazılım bu yonden de benzerlerinden ayrılıyor.
Turkce dil desteği olan MPC-HC ucretsiz olarak yayınlandı. MPC-HC'nin en kullanışlı ozelliklerinden biri bellek kullanımını sistemim kapasitesine gore ayarlayabilmesi. İcerisine gomulmuş bir video dekoderi bulunan yazılım
x.264, H.264 ve VC-1 formatlarını uyguladığı donuşturme işlemi sayesinde CPU ayarlarıyla oynayarak sorunsuzca calıştırabiliyor.
Ozellikleri: Altyazı desteği OSD (On Screen Display) desteği EVR (Enhanced Video Renderer) desteği DirectX Video Acceleration (DXVA) desteği Multi-Monitor desteği Uzaktan Kumanda Desteği
Desteklenen Formatlar: WAV, WMA, MP3, OGG, SND, AU, AIF, AIFC, AIFF, MIDI, MPEG, MPG, MP2, VOB, AC3, DTS, ASX, M3U, PLS, WAX, ASF, WM, WMA, WMV, AVI, CDA, JPEG, JPG, GIF, PNG, BMP, D2V, MP4, SWF, MOV, QT, FLV
Pretend'in yorumu: Bu programla,2 sene once indirdiğim MKV dosyalarını oynatmak icin program araştırırken tanıştım ve beni extra bir zahmetten kurtardı,harika bir programdır. Program,adını Windows 98'deki Media Player tasarımından alıyor. Cok iyi ve bir medya oynatıcısının verdiği butun ozellikleri size veriyor. Video izlemeyi seven ve ozellikle MKV formatına sahip video bollluğu sahibi her bilgisayarcının kasasında bulunmalı. 32 Bit / 64 Bit Kaynaklar Program acıklaması: Tamindir.com Yorum ve caps: Pretend (PS: Capsteki resim,arşivimdeki Britney Spears Femme Fatale Tour video kaydından alınmıştır) Link: Uretici Firma