Arkadaşlar herkese iyi akşamlar diliyorum. Şimdiden değerli vaktinizi caldığım icin sizlerden ozur diliyorum.
Hukuk fakultesi son sınıf oğrencisiyim ve seneye okulum biteceğinden (inşallah) araştırmalar yapmaya başladım. Yurt dışına cıkış amacım esasında biraz kafa dağıtmak birazda kariyerim artı katacak atılımlar yapmak. Bununla ilgili iki ulke arasında ikilemde kaldım. Turkiye'de bir ingilizce kursuna gidip Intermediate seviyesinde bırakmıştım cat pat ingilizce biliyorum fakat bunun akademik kariyere yansımasının olacağını zannetmiyorum bu yuzden yurt dışına cıktığımda once dil kursu ardından yuksek lisans yapmayı duşunuyorum. Hukuk fakultesine yonelik ic hukukta yansıması olacak dalların azlığı malumunuz orneğin İngiltere'de bir Ceza hukuku yuksek lisansı yapmanın TR'de hic bir faydası olmaz. Bu yuzden Hukukla bağlantılı olarak Spor vs. gibi alanlara yonelmeyi duşunuyorum.
Bununla ilgili olarak sorularımı sormadan once Amerika/ Los Angeles'ta daha once 3 ay kadar tatil icin bir yakınımızın yanında bulunduğumu ve Amerika'yı cok beğendiğimi belirtmeliyim. Gittiğim bolge ve insanları gayet sıcakkanlıydı ve insanlarla iletişim kurarken hic sıkıntı yaşamadım. Amerika'nın yanında duşunduğum bir diğer Ulke ise İngiltere. İngiltere ile mesafemiz daha yakın malumunuz ve hem Amerika'yı gormuş birisi olarak hemde İngiltere'yi merak eden birisi olarak İngiltere'ye gitme fikri bende acıkcası daha ağır basıyor.
Amerika ile ilgili coğu şey konusunda fikir sahibiyim yalnızca İngiltere ile bir kıyaslama yoluna gitmek istiyorum.
Sorulara gececek olursam.
1- İngiltere'de ki sosyal hayat Amerika'da ki gibi hoşgorulu ve seviyeli bir anlayış icerisinde mi ilerliyor yoksa Turkiye tarzı gergin bir ortam mı mevcut?
2- İngiltere'de hayat şartları Amerika'ya gore daha mı ağır? Orneğin ev kiraları, araba fiyatları, yiyecek, giyecek, sağlık vs.?
3- İngiltere'de alınan İngilizce eğitimimi akademik kariyerde daha cok yardımcı olur Amerika'da alınan eğitim mi?
4- İngiltere'de Master suresi ne kadar? ( Amerika'da bildiğim kadarıyla 2 yıl suruyor, İngiltere'de 1 yıl olduğunu duymuştum sormak istedim )
5- İngiltere'de bir Turk olarak gittiyseniz neler yaşadınız insanlar hakkında nasıl izlenimler edindiniz?
6- İngiltere'de gunluk konuşma dili aldığımız İngilizce eğitimiyle bağdaşıyor mu? Amerikalılar gibi cokca yabancı kelime kullanıyorlar mı?
7- İngilizler, İngilizce konuşmaya calışan insanlara karşı nasıl bir tavır sergiliyor?
8- İngiltere'ye gidilirse hangi şehir yaşanılabilir ( ONEMLİ ! )
9- İngiliz toplumunda oğrencilerin işgal ettiği statu ne kadar?
10- İngiltere'de dil okulu ve yuksek lisans fiyatları nedir?
11- İngiltere'de yuksek lisans yapabilmek icin IELTS'mi TOEFL'mı?
12- Ozetle İngiltere'mi Amerika'mı desem ne dersiniz?
Kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın bu sıra bu sorular kafamı baya bir kurcalıyor.
Tekrar teşekkurler.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- İngiltere mi Amerika mı?Benim gozumden değerlendirirmisiniz?
-
06-09-2019, 18:32:50Kayıtlı Üye