Arama motorları kayıt işlemi sayesinde bir cok site sahibi sitelerinin arama sonuclarında hemen cıkacağına inanmaktadır fakat bu cok eskide kalmış bir yontemdir. Arama motorları artık cok daha fazla faktoru ve dış etkeni dikkate aldığından dolayı kayıt işlemi dışında kullanabileceğiz ve daha cabuk sonuc alabileceğiniz yontemleri bu yazımızda sizlerle paylaşmak istiyoruz.
[h=2]Neden Kayıt Gerekli?[/h] Eskiden arama motorlarının kullandığı teknoloji sayesinde bir sitenin bulunması uzun zaman alan bir işlemdi. Bu yuzden Google, Altavista, Lycos, Excite gibi arama motorları siteleri kayıt etmeniz icin bir web adresi veriyordu. Bu adresler halen arama motorlarının bir yerlerinde olmasına karşın gercek anlamda pek bir işe yaramamaktadır. Bunun en onemli nedeni ise arama motorlarının indeksleme surelerinin ciddi anlamda azalmış olmasıdır. Artık cok daha basit teknikleri kullanarak kayıt yapmaya gerek kalmamaktadır.
[h=2]En Basit Yontem[/h] Arama motoruna kayıt etmek ile amacınız %99 ihtimalle sitenizin adını yazdığınız zaman arama sonucunda cıkmasını gormek ve de sitenizin iceriğinin indekslenmesini sağlamaktır. Arama piyasasının hakimi Google icin kayıt etme işlemi artık pek de bir anlam taşımıyor.
Bu yuzden eğer siteniz hazır ise, tek yapmanız gereken Facebook veya Twitter gibi populer bir sosyal medya platformu uzerinden sitenizin adresini tanıtmak olacaktır. Bu platformlar Google icin cok daha onem taşıdığı icin sitenizin indekslenmeye başlamasını sağlayacaktır.
Aynı mantık sitenize ait yeni girilmiş bir yazı icin de uygulanmalıdır. Siteniz arama motorlarına kayıtlı bile olsa yeni girdiğiniz bir makale hemen indekslenmeyebilir. Bu arama motorunun sitenize verdiği onemle doğrudan ilişkilidir. Fakat bu yazıyı sosyal medyada paylaştığınız takdirde cok daha cabuk indekslendiğini goreceksiniz.
[h=2]Diğer Bir Yontem Bloglara Comment Yazmak[/h] Bir cok populer blog Google veya diğer arama motorları tarafından sık ziyaret edildiği icin comment yazıp, sitenizin URL adresini vermek kayıt işlemine gore daha etkilidir. Bir cok blogda URL adresleri icin “nofollow” adlı bir tag bulunmaktadır ve bu aslında Google tarafından icat edilmiştir. Aslında “nofollow” ile amaclanan Google robotuna bu siteyi “takip etme” demekse de, asıl gorevi sitenin Page Rank’ini kaybetmemesi icindir. Bu yontem yine de sitenizin indekslenmesini sağlayan bir yontemdir. Aynı tag sosyal medya platformlarında da bulunur ama yine de işe yarar.
NOT: SON GOOGLE ALGORİTMA DEĞİŞİKLİKLERİ YUZUNDEN BU YONTEMİN ETKİSİ KALMAMIŞTIR!