oncelikle herkese slmlar arkadaslar...

uzun bir vize maratonu sonucunda yerlesim vizemi aldim.
prosedurler cok degismis..en azindan arartirmalarimda edindigim bilgilerin cogu tarih olmus bunu ogrendim..
sistem cok rahatlatilmis ama emin olun carklar cok daha zor haraket ediyor.. yani sahte evliliklerinin onune gecmek icin inanilmaz bir arastirma agi kurulmus vaziyette..

benim vize gunum icinde benimle birlikte 2 kisi daha evlilik yerlesim vize mulakatina gelmislerde...2side RED aldi..birinin evraklari tatmin edici degildi...digeride zaten 1. vize basvurusunda yalan beyan vermekten RED yemis ve 2.vize basvurusuydu..ogun zarfinda tek vize alan ben oldum...yani anlayinki sadece evlilik cuzdaniyla is bitmiyor..cook fazla evrak gerekiyor!

benim surecimi basliklar altinda anlatiyimki ihtiyaci olan arkadaslarimiz konsolosluklarda ne TURKU rezil edecek sekilde (ben TURK olarak utandigim sahnelere sahit oldum. rezillik terbiyesizlik, en onemlisi CAHILLIGIMIZ) davranislar sergilesin, nede ele gecen haklarini istemeden kotuye kullanmis olsunlar..

1- oncelikle benim evrak toplamam tam 4 ayimi aldi basvuruyuda sayarsak 4ayda randevu gunu bekledim....bu 4 + 4 ay icerisinde yurdisinda kalacagimiz yerde ev kiraladim ve kira kontratini aldim dosyama koydum. bununla beraber suan 9 aydir orda kira odedigime dair belgem dosyamda mevcut idi..
//sizlerde ne kadar imkaniniz varsa o kadar erkenden baslayin bu islemlere..

2-oz babamin ve kayin babama ait 3 trilyona yakin gayrimulk tapu (evler dukkanlar arabalar)......
// sizde ne varsaaa belgeleyin

3-booool miktarda email telefon haberlesmeleri...konsolosluga gitmeden 4-5 ay oncesinden emailleri bilgisayardan cikti alin ve dosyalayin! bunun disinda yurtdisinda bulunan esiniz sizle irtibatini devamli sagladigina dair telefon faturalari belgelesin..

4-esinizin yurtdisinda kaldigi eve ait tum bilgileri belgeleyin..ev kimin uzerine dogalgaz elektrik su belediye harci kimin uzerine...bunlar ya esinizin uzerine olmali yada annesinin veya babasinin uzerine olmalidir...amac, esinizin yurtdisnda sureli bulundugunu ve vergi borcunun bulundugunu belgelemek.

5-esiniz orda kesinlikle calisiyor olmali ( en az 2 senedir calisiyor olmasi ve maasinin aylik 1,200 maas olmasi vizenizi almanizda buyuk avantaj) tumm sigorta primlerini maasini belgelesin

6-en onemli nokta bu madde oldu benim icin....
cok ama cok fazla fotograf cekinin...esinizle arkadaslik surecinizdeki resimler...birlikte yasadiginiz anlar ve ve EVLILIK resminin coook miktarda olmasi olumlu dikkat cekiyor..

toplam cogu vize basvurusu yapan kisilerde, elindeki belgelerine baktim adambasi 5-6 gereksiz kagitla gelmisler....benim dosyama sigmadi belgeler ve 3buyuk mavi klosorle gittim..
peki sonuc noldu...digerleri durumunu saatlerce sozlu olarak izah etmek zorunda kalmisken ben sadece belgelerimi verdim 10 dakika sonucunda vizeme onay geldi
sorular sorular klasikti...

ne zaman nasil tanisildi...evlilik kararini kim aldi..ne zaman evlendiniz..

bu kadar.. vize onaylandi

daha daha ayrintili bilgi isteyen arkadaslar olur ise ozelime yazabilir arkadaslar..hayirli gunler