Arkadaşlar şoyle bir ikileme kaldım.
Simdi burada Aof son sınıf (2yillik) ogrencisiyim 7 dersim fln daha var. Bir yandan da yurt dışında uni okuma ihtimalim var
Biz daha onceden Almanya'da yaşadık kaldık babamla yurt dışı universite konusunu acsam bana
"Burada ki okulunda son duzluğe cikmissin niye Polonya veya X ulkeye gidip sıfırdan hatta eskiden haşlayacaksın diyor 1 senede dil ogrenemezsin kimse ogretemez diyor universite kitapları dili gunluk hayattan cok farklı diyor he illa ben gidip yapcam etcem diyorsan ben seni gonderrm diyor ama iyi duşun daha şansın bu kadar olmaz diyor. Burada birakcaksin okulu sonra gideceksin orada da yapamazsan bu sana daha kotu koyar diyor veya burda ki Aof bitir diplomani eline al sonra dunyanın obur ucuna git yapamazsan don geri en azından diploman duruyor anında sokariz işe diyor..

Okuduğum bolum Aof de ilahiyat ben PC programlama eğitimi alıyorum c derneğinde c# uzerine ve asil amacım da programlama konusunda kendimi geliştirmek. Ailem burada bana yine oğut verdi soyle ki Aof de gunde 2 saat calışarak imam hatip.mezunuyum zaten temelin var yaparsın diğer zamanda da programlama ile uğraş diyor
Kafayı yemek uzereyim ne yapmam lazim.siz ne yapardiniz yerimde olsanız