Taksim Alman konsoloslugundan aile birlesimi icin dilekceyi aldiktan sonra Metro ile Mecidiyekoydeki tercume burosuna dogru yola ciktim. Metroda otururken cebimden tercume burosunun adresini cikarmak icin elimdeki dosyayı (pasaport,uluslararasi evlenme cuzdani,Nufus kayit Ornegi,esimin alman kimlik karti fotokopisi) yan tarafa koydum. Kafamda gidecegim yeri dusundugumden dolayi dosyayi inerken orada birakmisim.

Metrodan indim. Tercume burosunu buldum. Oradaki beye tercume ettirmek istedim evraklar var dedim. Tabi buyrun dedi. Ve o an anladımki dosyayi Metroda unuttumu. Hemen metroya geri dondum. ve oradaki guvenlik arkadaslara durumu izah ettim. Onlarda butun duraklara telefon actilar. fakat ne pasaporttan ne dosyadan nede icindeki biseyden haber vardi.

Hemen Sislideki Polis karakoluna gittim durumu izah ettim. Memur arkadaslar bana bizimle bi alakasi yok savciliga gidip dilekce vericen dediler. Neyse savciliga gittim. Dilekcemi yazdim. Savcinin odasina girdim. Savci dilekceye bakti. Pasaportun kaybulmus, bizle bi alakasi yokki dedi! Karakolla senin isin dedi. Sen karakola git. Dilekceyi icerdeki bi bayana verdi. Ne oldu dilekce bilmiyorum ve ben gene sislideki karakola dondum.

Durumu gene anlattim. bi kac Memur arkadas aralarinda olayi yorumladi ve dedilerki; sen ikametgah ettigin yerdeki karakola git onlar senin ifadeni alacaklar dedi.Sana verecekleri kagitla ancak yeni pasaport cikarabilirsin yoksa pasaport cikaramassin dediler. Eyvallah dedim ciktim. ikametgah ettim yerdeki karakola gittim durumu tekrar izah ettim. Oradaki arkadaslarda bana; Oyle sey olmaz pasaportu nerde kaybettiysen oraya en yakin karakol alir ifadeni dedi. Ve herhangi bi islem yapmadan bana tekrar sisliye gitmem gerektini soledi.

Vakit gec olmustu bende yarin hallederim diye eve dondum. pasaport yuzunden gece hic uyuyamadim. Ve sabah erkenden yola ciktim. Sisli karakoluna geldim zaman, durumu gene izah ettim, oturdum yerdeki karakol bana bole bole dedi siz alicakmisiniz ifademi dedim. Memur arkadas olurmu oyle sey seni basindan savmak icin oyle demistir dedi. Bende dedimki; beni bi daha geri yollamayin yol zaten cok uzak siz telefon acin ikametgah ettim yerdeki karakola aranizda halledin. 50 kere git gel olmasin dedim. Biz telefon acamayiz dedi
Hic bisey solemeden karakoldan moralim bozuk bi sekilde ciktim. Cok sinirlenmistim. Cunku hic kimse hic bisey bilmiyordu. Nerden alicaktim tekrar pasaport cikarmak icin gereken belgeyi???

Aklima Fatih vatan Caddesindeki Pasaport burosu geldi. Dedim oraya gidim belki bir sonuc cikar. Atladim otobuse ve Vatan caddesine geldim.
Cok siki korunulan bir yer. Ilk giriste bile GBT nize bakilio (GBT= Bilgisayardan aranip aranmadiniza bakilio,hava alanindaki pasaporta bakan memurlarin kullandiginin aynisi) Neyse Pasaport burosu 2. katta. Danısmadaki oturan polis hanima durumu izah ettim.
Bana bir form verdi Doldurdum. kendimi bi anda sirada buldum. Onumdeki genc arkadasin elindeki kagitlara bakiodum. Gozume karakoldan aldıgı kayip tutanagi ilisti. Arkadas kagitlarini gorevli memura uzatti. ilk basta Tutanak vardi. Ve arkadaslar gorevlinin ilk soyledigi soz su idi. " BU KAGIDA GEREK YOK!" ..
2 gundur bi o karakoldan bi bu karakola gidip gelmem bosunaymis. Eminim o tutanagi alan arkadasta ayni durumu yasamistir. Neyse bende evraklarimi ve 4 resim verdim. 70ytl pasaport parasi odedim. Ertesi gun pasaportumu alabilecegimi soylendi bende derin bir ohhhh cektim
Gordugunuz gibi arkadaslar Bunlar basimdan gecen olaylardir. Pasaportunuzu kaybettiniz yada caldirdiniz zaman direk Fatih Vatan caddesindeki Emniyet Mudurlune gidiyorsunuz....Yoksa benim gibi surunursunuz..
Not: eger pasaportunuzun suresi henuz dolmamissa o sureyi yeni pasaporta aktarabiliyosunuz. Pasaport harci yatirmaniza gerek yok. Sadece Cuzdan parasi aliyolar.