Evet arkadaslar bir cok konuya goz attım okudum kımı arkadaslar genellıkla orda yasayan arkadaslar ise danimarka isvec norvec almanya ws gibi ulkerler aşiri irkcilik var burdada insanlar karnını zor doyuruyo ws gibi bircok seyler solenmiş peki neden bu ınsanlar tekrar tr ye donmek yerine orda kaliyokı hic anlamıyorum.
Danımarkaya turist gitmek basit bi konu yeterki orda bi tanıdıgınız veya 1 dereceden akrabanız ailenizden biri olsun ben danımarkadan evliyim vize basvurumu yapalı yaklasık 3 ay oldu bize solene 13 hafta icinde sonuclanır lafıydı bakalım sonucnu beklıyoruz sorun cikcanıda duşunmuyorum cunku bundan 4 ay once aynı sekılde benım kayınbraderim esini goturdu. ve gotrdugunun ertesi ayıda eşi orda oturum ve calişma izni aldi nasıl aldına gelince:
Bi turkun orda turist gidipte işci olarak kalması icin iş yeri olan bi tanıdınız olması sart yasanmıs bi olayı anlatıyım eşimin abisi kendi turist olarak goturdu ve 1 ay sonra oturum aldı babasının iş yeri vardi kadın tr den gitmeden 1 2 ay once internet uzerinden işci arıyorum die ilanlar vermeye basladı 1 haftalık falan bole 5 6 kez ilan verdi tabi o ilani gorup gelen işcileride sen yetersizsin die ise almadı sonra gelini tr den danimarkaya turist olarak geldikten 1 ay sonra işci olarak bildirim yaptılar ve 1 ay icinde kadına calişma izni ve 3 aylık oturum izni verildi olay bu kadar nasıl verildine gelince arkadaslar danimarkaya veyao hukumetler icn tek sorun para benım kayınpederim gelinin orda kalmasi icin kendi iş yerine normal bi işcinin aldi paranın 2 bucuk katı maaş gosterdi bu şartlarda ve su aylıkta işe aliyorum die oda yaklaşıp 45 50 bin krona işe aldı ve suan dk da kendısı.
Aile birleşimi olarakta dk da yasalar cikti belki kimi arkadaslar fazla arastıramıyor ama sonradan cikan bi kac yasayı paylasmak isterim arkadaslarla son krizden sonra danımarkadada bircok iş yeri kapandı ve danımarkada euroya donme konusunda oylamalar ortaya atildi dk euroya donerse yasaları avrupanın diger ulkeri gibi aynı duzeye gelcek yanı 24 yas kanun falan hikaye olcak oraya gitmek icin evliyseniz eger esiniz danimarka harici avrupanın herhangi bir ulkesınde yasaya gore 14 gun caliştini ispatlıcak bi kagit para kagidi alirsa danimarka huumeti o aile birleşimi kabul etmek mecburiyetinde he eger ret gelirse mahkemeye verin direk siz kazanırsınız.
http://www.euractiv.com.tr/ab-ve-tur...kapilar-acildi
asadakı lınktende bakabilrisniz okuyabilrisniz o yasayı ve sole bi durum daha var.
mesela danımarkadan evlisiniz ve aile birleşimi olarak gitmek istiyosnuz ve yasınızda 24 den asagı bi yasta bunu icin tek cozum var.oda isvec ilk olarak dk ya turist olarak gidiceksiniz ve esinizle isvece gecip bi iş ve ev bulucaksınız bu 14 gun dedim yasada esiniile birlikte oturuyor gozukmeniz sart yoksa yine alamssınız.isvecte ev ve iş sorunu hallettikten sonra ilk aldiniz maaş kagidiyla bir aylik para kagidiyla dk ya aile birleişminde basvurabilirsiniz veya 3 ay bi para kagıdı ıle isvec o turist gelen kisiye 5 yıllık oturum iznini veriyo zaten ha diceksinizki e ben gidicem 1 ayda isi evi anca ayrladım kaldı 2 ayım sen diosunmki 3 aylık para kagıdı ile basvurcaksın oturum icin isvece 1 aylık kagitlada basvuru yapılıo arkadaslar orda zaten 5 yıllık oturumu aldıktan sonra rahata eresıznız cunku danımarkaya icin basvurcanız sartları yerne getirmek icin bol bol zamanınız olcak zaten tabı bu ısler braz tuzlu oluyo ama kesın cozum ve tek care
Hayat yok turkiyede benım gorusumce calisiyosun hakkını alamiyosun sigortan yaıpılmıyo ise giriyosun 3 ay denem suresi dio sigortanı ole yapcam dio bu mantıgın oldu biyerde hak hukuk nasil savunulsun kim ne derse desin oraların şartları tr ye gore bence kat kat ustun burda calişmasan acindan olsen kime getirip bi ekmek vermez ama orda devlet sahıp cikiyo cocugun oluyo 10 tl cocuk parası veriyolar 1 ayda paraya bak bozdur bozdur harca ne kadar komık bi miktar basa gelen kendı cebini dolduruyo halk gene yoksul gene yoksul adam universite aciyo insnalar bin cabayla okuyo bitiriyo iş yok fabrikada calisiyo unv girmek icin oss vw gibi sınavlar koyuyo kendı egitti insalari denemk icin insnalar onu kazanıyo unv giriyo okuyo 4 5 6 yıl neyse ondan sonra kpss gibi bi sınavla karsilarına cikiyo yanı kendı egitim verdi insanlara hicbir asamada guven dymuyo hep deneme sınav ws bu hayat zorr bu memlekette allah herkesn yar ve yardimcisi olsun
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Danimarkaya Turist Ve Aile Birleşimi olarak Gitmenin Yollari
-
06-09-2019, 18:17:52Kayıtlı Üye