Nintendo'nun anavatanı Japonya'da halen Switch alamayan binlerce oyuncu bulunuyor. Geride bıraktığımız gunlerde Japon menşeili e-ticaret sitesi Rakuten, 1,000 adet Switch'in iki dakika icerisinde satıldığı haberini vermişti. Şimdi ise Tokyo'da bir teknoloji marketin onunde her gun 5,000 kişinin Switch icin sıraya girdiği haberini aldık. Peynir ekmek gibi giden konsolun uretim sıkıntısı ne zaman duzelecek merak ediyoruz. Bu arada sıraya giren 5,000 kişinin, sadece yuzde 10'u Switch sahibi olabiliyor. Teknoloji marketi her gun 5,000 kişilik bir cekiliş duzenleyip, sadece 500 kişiye Nintendo Switch satabiliyor. Geriye kalan kişiler bir sonraki gun tekrar gelip cekilişe tekrar katılarak isimlerinin cıkmasını bekliyorlar. Tokyo'da yer alan teknoloji marketinin yaptığı acıklamaya gore Nintendo Switch cıktığı gunden bu yana yaklaşık 3,000 civarı insan marketlerinin onunde sıra oluyor. Nintendo Switch'in boylesine bir etki yapacağını muhtemelen Nintendo'nun kendisi bile duşunmemiştir. Uzmanlar uretim sıkıntısının Nintendo Switch'in albenisini yukseltmek icin duzeltilmediğini belirtiyor. Aslında duşunecek olursak bunun mantıklı bir reklam politikası olduğunu varsayabiliriz. Ozellikle E3 2017'de tanıtılan oyunlar konsol icin cıktığında, uretim sıkıntısı devam ederse Nintendo Switch'in artık hic bulunamayacağı belirtiliyor. __________________