Dil Eğitimi
-----------ALT SAYFA YOK----------
Dil eğitimi icin, vize şeklinde oturma musaadesinin alınabilmesi icin, başvuru saatleri icersinde pazartesi - cuma gunleri saat 8.00 ile 12.00 arasında, şahsen Buyukelciliğe muracaat edilmesi gereklidir. Başvuru formları muracaatta verilmekte olup şahsen doldurulmalıdır.
Aşağıdaki belgelerin de, gerek asılları gerekse fotokopileri olarak, ayrıca ibraz edilmesi gerekmektedir:
- Dil eğitimi suresince gecim ve dil eğitim masraflarınızı ne şekilde karşılayacağınıza dair belge
(Federal Eğitim Teşvik Kanunu tarafından belirlenen orana uygun, asgari aylık odeme yapacağını taahhut eden ucuncu kişinin taahhutnamesi/guvence belgesi, halihazırdaki yaklaşık değer 1.000,- DM` dır) veya kendi imkanlarınız)
Guvenceyi verenin imzasının resmi olarak tasdiklenmiş olması gerekmektedir.
- Dil Kursuna kayıt belgeleri veya Dil Okulunun/ Universitenin dil kursuna katılımı onaylayan belge
- Mesleki gelişim acısından Almanca bilgisinin gerekli olduğuna dair işverenin teyidi veya Almanca Dil Kursunun gerekli olduğununa dair Yuksek Okulun teyidi
- Anne ve babanızın ikametgah ilmuhaberi
- Gecerli T.C. Pasaportu
- 2 adet vesikalık resim
Birkac haftalık işlem suresi gozonunde tutularak, başvurunun mutlaka dil eğitiminin başlangıcına yetişecek şekilde, vakitli yapılması gerekmektedir.
Gerek duyulması halinde, başka belgelerin de istenebileceğini lutfen gozonunde bulundurunuz.
Yukarıda belirtilen belgelerin ibraz edilmiş olması, mutlaka vize verilmesini gerektirmemektedir.
Buyukelcilik, aşağıda belirtilen vize ucretleri dışında vize bolumunun butun resmi işlemlerinin ucretsiz olduğunu, başvuru formlarının ucretsiz olarak verildiğini ve ayrıca dışarıdan bir buronun yardımına gerek olmadığını ozellikle belirtir.
Vize ucreti:
25,- Euro (muracaat esnasında 15,- Euro alınmakta olup, geri kalan 10,- Euro vize verildiğinde alınır)
Vize ucretleri yalnızca Euro olarak alınmaktadır.
Reşit olmayanlardan yukarıda belirtilen ucretlerin yarısı alınır.
KAYNAK ALMAN BAS KONSOLOSLUGU
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Dil Eğitimi VİZE ALMANYA
-
06-09-2019, 18:12:46Kayıtlı Üye