Sayin Arkadaslarim Degerli Forumdaslarim,
Epey Sureden beri takib edebildigim kadari ile bu forumda yurtdisi yasam ve egitim hakkinda tartisilmasi gerekirken, gereksiz ve luzumsuz kisiler tarafindan surekli:
''Almanya ya, Ingiltere ye Kanada ya, Amerika ya nasil gidip calisabilirim, calisma vizemi alabilirmiyim, Ne is olsa yaparim tas tasir odun kirarim yeterki kapagi oraya atalim''
turunden konular acilip forum mesgul edilmektedir.
Birincisi: Bu tur adamlara yardim etmeyin. Hatta cevap dahi vermeyin.
Cunku yasadiginiz ulke yi ne kadar bu tur kacak ve kiro bozuntulariyla doldurursaniz Turkiye pasaport puanini o kadar dusurmus olursunuz.
Baksaniza Avrupa ya. Hic bir sekilde Turklere vize verilmiyor, geri cevriliyor. Hatta benim kuzen Almanya da staj yapmak icin vize basvurusu yapmisti. Fakat 70 yasindaki aile birlesimi adi altinda basvuru yapan sahtekar serefsizlerle ayni kuyrukta 2 gun sira bekledikten sonra vizesi reddedildi. Ki kendisi OSS Turkiye 78.
Ikincisi: Avrupa yla ticaret yapmak isteyen is adamlarimiz vize alamiyor. Hatta gecenlerde basbakan RTE ye de ilettiler ''Bize ayri bir pasaport yada statu verin'' diye. Koskoca holding sahiplari is gorusmesine gitmek icin 6-8 hafta sira bekleyip alamiyorlar vizelerini.
Bir cok is adami bu sekilde magdur. Daha gectigimiz gunlerde bir is adami Hollanda dan vize alamamasi sebebiyle 250.000 Euro luk isi kacirdi.
Bana gore bir kisinin ekmegiyle oynamak gercekten buyuk gunahlardan biridir.
Evet belki paraya ihtiyaciniz olabilir. Ama yaptiklari is yanlis. Zira adam 1200 dolar para kazanacak diye Turkiye bir yandan milyon dolarlarini kaybediyor bir yandan uluslararasi itibarini kaybediyor.
2 yil evvel bulundugum yere Ozbekistan Hava yollari ile full Turk yolcu iceren 300 kisilik bir ucak indi. Bunlardan 3 u isadami digerleri kacak. Bunlardan 3 kacak oylece tesadufen geciveriyorlar. Digerlerini ise is adamlariyla birlikte ayni ucakla geri gonderiyorlar. Eee noldu. O 3 tane dingil ayda 1000 dolar para kazandi veya 3-5 ay sonra yakalanip sinirdisi edildiler. Peki Turkiye nin kaybettigi ihaleler 100.000 lerce dolarlar ...
Ustelik calismaya gelen adam Turkiye ye para da gondermiyor. Buyuk bir cogunlugu yiyip icip keyfine bakiyor. Tavernalarda kari oynatiyorlar.
Sayin Arkadaslarim. sizlere yalvariyorum. Yapmayin etmeyin. Sizden sonra hakikaten gelecek olan talebe ve is adamlarina engel olmayin. Onlarin haklarina girmeyin.
Yardim edecekseniz talebe ve is adamlarina yol gosterin.
Ve boylece bizimde umutlarimiz, hayallerimiz var diye bize cikismayin. Zira benimde hayallerim var. Bende Alamanya ya Amerikaya gidip gezmek isterim.
Ama bu tur adamlar yuzunden bende vize alamiyorum.
Hadi gelde isin icinden cik.
Saygilar.
(Kirmis oldugum herhangi bir arkadas varsa ozur dilerim fakat biraz duyarli olalim lutfen)
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Sayin Arkadaslarim Degerli Forumdaslarim,
-
06-09-2019, 18:12:11Kayıtlı Üye