Turkler bu yil burada hem en populer hem de en sevilen millet oldu.Turk dizileri her kanalda donup duruyor.
Zagreb Hirvatistan'in baskentidir.Diger buyuk sehirleri ise Split, Karlovac , Rijeka , Zadar , Osijek vs. gibi sayabiliriz.Dalmacya kiyilari muazzam ozellikle de adalar.Hirvatistan da binin uzerinde ada vardir.Bu adalarin buyuk cogunlugunda insan yasamamaktadir.Eger Hirvatistan'a gitmek isteyen arkadaslar varsa mutlaka Dalmacya kiyilarini gormelidir.
Ben sahsen Zagreb'i Ankara'ya benzetiyorum.Hersey var ama denizsiz olmuyor benim icin.Burada Hirvatlar ve Bosnaklar dostca yasamaktadir.Savasta anlatildigi gibi sadece Bosnaklar zarar gormedi Sirplar Hirvat sehirlerini gunlerce bombalamistir.Osmanlinin ender giremedigi sehirlerden bir tanesidir Zagreb.Hergun saat 12 de sehir merkezinde top atisi olur Osmanlilar geliyor diye

En cok Turk vatandaslarinin gittigi yer ise Dubrovniktir.Evet cok guzel ama bir o kadar da pahali bir yerdir.Hirvatistan da gezilecek yerleri merak eden arkadaslar icin onerilerim adalar ozellikle Hvar ve Bol , Split , Dubrovnik ve doga sevenler icin koruma altinda ki parklardir.Inanilmaz guzel parklar var.
Ne yeriz iceriz diyorsaniz burada borekler ozellikle Bosnalilarin yaptiklari yerlerde lezizdir.Čevapi dedikleri yani bizdeki kofte gibi diyelim en favori yiyeceklerdendir bunu Bosna da daha iyi yapiyorlar dogal olarak soyleyeyim de

Baska sorulari olan arkadaslar yazarsa yardim etmeye calisirim.
Not : Hirvatistan vize istememekte , kapida ki polisler birkac soru sormaktadir hepsi bu.Garanti olsun diyorsaniz bir tanidiginiz varsa ondan davetiye atmasini isteyebilirsiniz ama bir problem olacagini zannetmiyorum.Sadece sorduklari kac paraniz oldugu , ne kadar kalacaginiz , donus biletiniz olup olmadigi gibi tipik her yerde ki sorulardir.
(ForumTr de tekrar bir arada olmak cok guzel yillar oldu askerlik ,evlilik, is derken ozlemisim forumu).