Herkese merhaba,
Son iki yildir Hollandali erkek arkadasimla (artik esim) Hollanda Den Haag'ta yasiyorum.
Daha once 2 yil Amerika ve Kanada'da, 2 yil Ingiltere (Londra'da) yasamistim. Sayisiz ulke gezdim...
Sorun su ki; Hollanda'ya alisamiyorum, isinamiyorum. Bu beni cok uzuyor cunku esim Hollanda'yi sevmemi ve benimsememi hep cok istedi.
Kuzey Amerika'da yasarken mutluydum; sistem ve yasam tarzi bana uygundu. Londra'ya tasindigimda ise hersey degisti ve hayatim boyunca kendimi kulturel ve sosyal anlamda en mutlu hissettigim yer orasi oldu.
Ingiltere'de 2. yilimi doldurmak uzere iken esimle tanistim ve is durumlarindan dolayi onun Ingiltere'ye gelmesi yerine benim Holanda'ya gelmem daha uygun oldu ve ben Hollanda'ya geldim.
Hollanda'ya alisamiyorum, isinamiyorum...
Acikcasi Hollandali komsularimi (ve genel olarak Hollandalilari) sicak bulmuyorum.
Londra'ya tasindigim ilk aydan itibaren bircok arkadas edinmistim. Cogu ile hala temastayiz. Amerika ve Kanada'da yasarken arkadas oldugum insanlarin cogu ile hala gorusuyorum. Turist olarak gittigim ulkelerden de hala gorustugum bircok insan var. Arkadaslik kuramayan biri degilim!
Hollanda'ya geldigimden beri (2 yildir) hic arkadas edinemedim. Cok soguk insanlar. Herseyi gectim sosyal hayatim bitik.
Londra'da iken her hafta 3-4 yeni sanat galerisi gezerdim, ayda iki kez Tate Modern'i ziyaret ederdim, ayda en az iki kez farkli muzeleri gezerdim cunku bunlarin hepsi toplu ulasimi kolay ve ucretsizdi.
Kanada'da iken ayda bir daglik bolgelere gidip kamp yapardik arkadaslarimla... Hollanda'da doga diye birsey yok; tabiati dolayisiyle dumduz bir ulke. Sanati takip etmek cok pahali. Insanlar soguk. Hayat donuk.
Gece saat 10'da "pub'a gideyim" gibi birsey soz konusu bile degil. Insanlar cok monoton yasiyor. Sanki herkes ayni hayati yasiyor.
Esimi cok seviyorum ve is durumundan dolayi buradan ayrilmamiz soz konusu degil. Mutlu ama mutsuzum.

Not: Lutfen kirici elestirilerinizi kendinize saklayin. Bu konu basligini yapici yorumlar okuyabilmek adina actim.