Merhaba arkadaşlar oncelikle aşağıdaki yazacağım şeylerden dolayı lutfen dalga gecmeyin.
Ben 7.sınıf oğrencisiyim annem ve babam asgari ucretler yani aylık 1400 tl kazanıyorlar ki bu para bize zar zor yetiyor şukur diyelim.Anlıyacağınız ailemin beni yurtdışına universite okumak icin gonderecek maddi durumları yok.
Bende araştırdığıma gore orda en az yıllık 6 bin euro gozden cıkarmam lazımmış.Buda universite boyunca 25 bin euroya gelir.Bende calışkan bir oğrenci olduğum icin şimdiden burs alıp universiteye kadar 25 - 30 bin euro biriktirmek istiyorum.Alacağım burslarla.Onumde bu sınıfı saymazsak 5 yıl daha var sizce 5 yılda 25 bin euro burs alabilmek ( tek bir sınavdan değil en az 50-60 sınavdan sonra) mumkun mudur ?
Zaten seneye ingilizce kursuna yazılacağım(okul ingilizcesi icin değil universite okuyabilmek icin).5 yıl boyunca ingilizce kursuna gideceğim.Bence bu sure İngilizcemin ust duzeyde olması icin yeterli olacaktır.Seneye burs sınavlarına girmeye başlayacağım ama nelerin ne kadar burs verdiğini bilmiyorum.Ben bu konuda cok kararlıyım.Hedeflerim cok buyuk.Kanadada mezun olduktan sonra universitede matematik yada fen oğretmeni olmak istiyorum.Benim onumde şu anda (vize-pasaport-kalacak yer felan şu an icin onemli değil) tek engel para bu soruma yani nerden ne kadar burs alabilirim.Ve bu 5 yılda istediğim parayı universite icin toplayabilirmiyim ?
Ayrıca cok iyi bir masatenisi oyuncusuyum.Bu sene 1 haziranda turkiye şampiyonası var inşallah orda ilk 16 ya gireceğim.(Hedefim ilk aslında).Yani anlıyacağınız ben sporda da cok başarılıyım.(Allah nazardan saklasın amin).Spordanda ekstra bir para gelebilir mi ?
Duyduğuma gore birde oğrenciyken kanada vatandaşı olursak harcadığımız tum paraların %25 i bize geri donuyormuş.
Spordan gelecek burslar+ Sınavlardan gelecek burslar = 25 Bin Euro ( 5 yıl icerisinde ) olabilirmi ?
Şimdiden herkese ALLAH razı olsun.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Burs Almak
-
06-09-2019, 18:06:54Kayıtlı Üye