PUBG’yi PC Uzerinde Nasıl Ucretsiz Oynarım? Bunun icin oncelikli olarak bir Android Emulator’e ihtiyacımız var. Her emulator oyunu doğru şekilde calıştırmıyor. Ben oyunu Nox Player uzerinde kurdum. Cok da guzel oldu. Bunun icin oncelikle Nox’un websitesinden Android Emulator’u indirip kurmanız gerekiyor. Kurulum tamamlandıktan sonra, buraya tıklayarak PUBG’nin APK’sını bilgisayarınıza indiriniz. APK dosyasını indirdikten sonra, APK’yı kurmuş olduğunuz NOX Player’ın Android anasayfasına surukleyip bırakınız. Nox, bu APK’yı kurdu. Anasayfada cıkan PUBG Mobile oyunun simgesine tıklayınız. İlk başta yaklaşık 600 MB’lık bir guncelleme yapacak. Bu guncelleme bittikten sonra, oyuna girebilirsiniz. Nox Player’da oyuna girdikten sonra sağ tarafta yer alan kontrollerin en ustten ikinci simgesi olan Keyboard Control’e tıklayınız. Burada yer alan ozelliklerle kendinize uygun bir duzen kurabilirsiniz. “V” harfi dışında kendi keyfinize gore klavye tuşları atabilirsiniz. (V’nin onemli bir gorevi var. Kafalar karışmasın diye onu ayırdım.) Oyuna girdiğinizde karakterinizi WASD tuşları ile kontrol edebilirsiniz. Karakterin normal PC oyunlarında olduğu gibi mouse kontrolunde hareket etmesi icin “V tuşunu kullanmanız gerekiyor. Keyboard Control’un en altındaki “Opacity Setting” seceneği ile ekranın uzerinde cıkan kontrol kısayollarının saydamlığını ayarlayabilir, isterseniz tamamen gizleyebilirsiniz.
Kaynak ( Alıntıdır ama tarafımca uygulanmıştır guvenli ve kullanışlı )