BlueHole'un rakiplerine olan tutumu oldukca rahatsız edici. PC platformunda 11 milyon satış rakamını geride bırakarak iyi bir başarı elde eden Playerunknown's Battlegrounds'un geliştiricisi BlueHole, Fortnite'ın ucretsiz Battle Royal modundan rahatsız olduğunu acıkladı. Fortnite'ın ucretsiz Battle Royal modu icin "PUBG gibi Battle Royal modu." yakıştırmasını yapan Epic Games'in bu soyleminden rahatsız olan BlueHole, Fortnite'a gelecek olan ucretsiz Battle Royal modu icin Epic Games'in kendilerine danışmadığını belirtti. Bu acıklamadan sonra kendilerinin bile bulmadığı bir oyun turunu, sanki kendi patentli markalarıymış gibi savunmaları beni biraz rahatsız etti. Ornek vermek gerekirse FPS oyunu geliştiren bir firmanın, Call of Duty'nin dağıtımcısı Activision'dan izin almaları sacma olmaz mıydı? Veya Overwatch geliştiricilerinin, kendi oyunlarına Team Fortress gibi demesi yanlış bir soylem olur muydu? BlueHole firmasının Başkan Yardımcısı Chang Han Kim, Epic Games'i PUBG'nin topluluğuna Fortnite reklamı yapmakla sucluyor. Hali hazırda rekabete son derece acık bir pazar olan video oyun endustrisinde her sene PES vs FIFA ve Call of Duty vs. Battlefield gibi karşılaştırmaları oyunların geliştiricilerinden bile gormekteyiz. Şahsen şimdiye kadar herhangi bir firmanın bu rekabet ortamından yakındığını ne gordum, ne de işittim. Daha 1 yaşını bile doldurmamış bir oyunun, DayZ mod ile birlikte yıllardır var olan oyun turunu sahiplenmesi oldukca komik olmuş. BlueHole, yavaş yavaş kendini kaybetmeye başladı. Son olarak cevrimici shooter turunun liderlerinden olan Epic Games'i boylesine suclamak, BlueHole firmasına hic yakışmadı. __________________