Oyuncuların col haritasını beğenmediğini fark eden geliştiriciler, haritayı daha guzel kılmak icin bina ve saklanma yerlerinin sayısını arttırarak eksikleri kapatmaya calışacaklar. PUBG'nin col haritasında cok fazla acık alan bulunuyor ve oyunun ilerleyen safalarında saklanacak yer bulmak oldukca zor bir hal alıyor. Hatta rahatlıkla bu durumun kazanın belirlenmesinde, şans faktorunun daha da one cıkmasını sağladığını soyleyebilirim. Optimizasyon sorunu nedeniyle ilk haritanın da kaldırılacağı duşunulurse Miramar’a iyileştirme calışmaları yapılması gerekiyor. Bazı PlayerUnknown Battlegrounds oyuncuları, col haritasında oynamamak icin oyun dosyalarını silmeye başladı. Boylece mevcut harita havuzundaki iki secenekten biri olan col haritası geldiğinde otomatik olarak lobiye yonlendiriliyorlar. Serverların cok yoğun olduğu saatlerde bile col haritasında 50 kişiyle başlayan oyunlar oynanabiliyor. Hatta bir kullanıcı işleri bir adım daha ileriye goturerek col haritası dosyalarını otomatik olarak değiştiren bir program oluşturdu. Buyuk ihtimalle geliştiriciler oyuncuların col haritasından memnun olmadığını fark ettiler. Cunku ilerleyen gunlerde Miramar’a daha fazla bina ve saklanacak yer getiren bir guncelleme uzerinde calışmaya başladılar. Her ne kadar col haritasını sevmesem de değişiklik oldukca hoşuma gidiyor. Bu nedenle ben col haritası dosyalarını değiştirmeyi duşunmuyorum. Ayrıca eskiden olan sis ve yağmur gibi hava durumu değişikliklerini de oldukca ozlediğimi soyleyebilirim. Ayrıca PUBG’nin geliştiricilerinden olan BlueHole, lobi sırasında hilecileri tespit edecek bir sistem uzerinde de calıştıklarını duyurdu. __________________