İlaclar ve Guc Arttırıcılar Diğer oyunların aksine Playerunknown’s Battlegrounds oyunu kendine ozgu bir ilac ve guc arttırma sistemine sahiptir. Kendi sağlık yuzdenizi ancak %75 oranına kadar arttırabilirsiniz. Bu orandan sonra bircok ilac işe yaramayacaktır. Bu yazıda %75 oranının ve %15 oranının nasıl doldurulacağını gostermeye calışacağız. Bandajlar Bandajlar genel olarak ufak can kayıplarında sizi toparlamak icin kullanılan bir itemdir. HP katkısı azdır. Diğer oyunların aksine Playerunknown’s Battlegrounds oyununda kanama mekanizması olmadığı icin bandajı taşımakta endişelenmeyin. Hafif HP kayıplarında etkili bir itemdir. İlk Yardım Cantası İlk yardım cantaları oyun icerisinde sizin en cok arayacağınız itemlerden biri olacak. Cunku HP değerinizi anında %75 oranına cıkaracaktır. Ayrıca ilk yardım cantaları nadir itemlerden değildir, yani herhangi bir yerde karşınıza cıkabilir. Boylece ilk yardım cantaları ile uzun sureli savaşlara katılabilirsiniz. Sağlık Cantası Sağlık cantaları en etkili sağlık itemidir. HP değerinizi %100 yapabilir. Nadir bir item urunudur. Eğer karşınıza cıkarsa kendinizi şanslı hissedebilirsiniz. Enerji İcecekleri Enerji icecekleri HP değerinizi %75 oranına kadar cıkarabilir ve daha fazlası icin de etkili olabilir. Bir enerji iceceği ise 40 HP değeri sağlamaktadır. Ağrı Kesiciler Ağrı kesiciler de HP değerinizi %75 oranına kadar cıkarabilir ve daha fazlası icin de etkili olabilir. Ağrı kesiciler enerji iceceklerine gore daha etkilidir. HP değerini 60 oranında arttırır. Adrenalin Bu item yalnızca hava yardımıyla bulunabilir. Bu item HP cubuğunu %100 doldurmaktadır. Boylece uzun sureli savaş icin zaman kazanabilirsiniz. Yukselitici Cubuğu Hakkında: Yukselticileri kullandığınızda (enerji iceceği veya ağrı kesici) ekranın alt orta kısmında bar şeklinde bir gosterge cıkacaktır. Bu bar tipi gosterge 3’lu bolumde oluşur ve ikiye ayrılır. İlki ekranda durduğu surece size sağlık kazandırır. Ve boylece oyununuza devam edebilir, duşmanlarınızla savaşacak vakitler kazanabilirsiniz. İkincisi ise hız barıdır. Tum enerji icecekleri ve haplar sizi hızlandıracak. Ve boylece hızlı hareket eden bir karaktere sahip olacaksınız. Bu iki ozelliğin calıştığını sağ taraftaki yukseltici cubuğu sayesinde oğrenebilirsiniz. __________________