Corporate Americada 21. yuzyilin koleligini yapan zatlardan biri olan ben su anda afakanlar basmis bir sekilde yan kubikilda ayakta muhabbet edenlerin av kopegini hangi yarismaya sokmak istedigini dinleyip icimden itogluitine Petmarkta harcadigi 500 dolarlik hediye cekini artistik bir hareketle kivirip munasip biryerine sokup, geriye kalanla Etiyopya ya one-way ucak bileti almasini soylemek geciyor ama benim deginecegim konu ayri;
Gecen Kurban bayraminda Bir Turk kardesimize Bayramin Kutlu olsun diyen bir Pakistanli (Ki Pakistanli ile Turk arkadasimiz arasinda bir gecmis iletisim soz konusu degildir, kendisi sadece kendisinin Turk oldugunu duydugum icin bayramini tebrik etmek istedigini soyledi) bir zat bana aldigi cevaptan sasirdigini; Kendisini tersleyen ve boyle seylerin onu ilgilendirmedigini soyleyen Turkun kendisini hakir gordugunu zannetigini soyledi. Bu konu hakkinda kendisine bir yorumum olmamasina ragmen tandigim bu Turk sahis ile diger Turk arkadas grubu ile POCONO'da kisin ayni evde bir kac gun tecrube etme sansizligim oldu (Gecen sene thanksgiving tatilinde). Bu sure zarfinda amerikali arkadaslarini arayip thanksgivinglerini kutladigina sahit oldum.
Simdi sorum su; Su bir kisim insanlarin gerek Turkiyede gerekse Bu diyarda bu tur davranis silsilesine iten durum nedir?
Gayri muslim desem, onlar daha saygili ve duyarlidir. Bizden daha dikkatli olurlar.
Baskalarinin yaninda cool gozukup ben onlardan biri degilim pozisyonuna girmek istiyorsa, aslinda nitelikli-usturuplu (white trash olmayan) egitimli Amerikalilarin geleneklerini koruyan azinliklara daha cok saygi duyduklarina (kisisel Gozlemim) sahit oldum.
Yoksa bir cesit statu edinme cabasimidir?
Acikcasi ben cozemedim...cozen varsa buyursun.

alıntıdır..