Arkadaşlar ben şu anda 12. sınıf oğrencisiyim.İstanbul'da bir anadolu lisesinde okuyorum.ilerde mumkun olursa yurtdışında yaşamayı duşunuyorum. amerika oncelikle ya da baska bi ulke.Hem oradaki yaşam koşulları,hem de biraz amerika deliliği mi diyorlar bilmem ama biraz sempati ilgimi cekiyor gercekten.Ama ne yazık ki yurtdışında okumak gibi bir imkanım yok.Hukuk okumayı duşunuyordum ama bunun sonucunda yurtdışında calışma imkanının sınırlı olduğu belli olduğu icin işletme-ekonomi-iktisat okumaya karar verdim(puanlarım fazla iyi değil max. 350).Acıkcası buradaki hayat beni gunden gune daha cok soğutuyor.Memleketin durumu ortada.Bu yuzden ben de hayallerimin peşinden gitmeye karar verdim.
Bu yuzden de bilgili abilerime danışmak istedim.Acaba bu durumla ilgili beni bilgilendirebilecek biri var mı?
Mesela universitedeyken work and travel falan,kendimi geliştirebilmek ve cazip bir eleman olabilmek yolunda oneriler...
Yani kısacası bu durumda turkiye'de iyi bir universitede iktisat-işletme okuyan biri abd'de yaşam icin ne gibi bir yol izlemelidir.
Veya Abd'de iş bulmanın yolları gibi şeyler.
Kusura bakmayın belki de kendimi cok iyi ifade edemedim mazur gorun bu konuda iyi değilim.
sitede bayağı bir arama yaptım bilgiler hep parca parca cok fazla tatmin edici değil
Siz değerli kardeşlerimin bana yardımcı olabileceği kanısındayım.
Teşekkurler...
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Turkiye'de Okuyup Yurtdışında Yaşamak
-
06-09-2019, 18:01:24Kayıtlı Üye