Oncelikle selamın aleykum ben 16 yaşındayım lise okuyorum. almanyada amcamlar yaşıyo bende oraları cok merak ediyorum ve ilerde orda okumak istiyorum buu yaz oraya tatil icin gitmek istiyorum vize ve pasaport işlemlerini araştırdım ama kafama takılan şeyler oldu sizin bana yardımcı olacagını duşunduğum icin burdayım
Oğrencilerin Almanya Turistik Vize işlemleri icin bize getirmeniz gereken evraklar aşağıdadır;
1- Vize İşlemi Takip Belgesi (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.)
2- Pasaport (10 yıldan eski olmamalı, 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan donuş tarihinden itibaren 6 aydan fazladan gecerlilik suresi olmalı. Varsa gecerliliği sona ermiş eski pasaportlar da gonderilmeli.)
a. Eski pasaport yok ve yeni cıkartılan pasaport hicbir işlem gormemiş ise Emniyet Mudurluğu pasaport şubesinden alınacak pasaport protokol belgesi
3- 2 adet Biometrik Fotoğraf (35x45 mm boyutunda, arka fonu beyaz, son 6 ay icinde cekilmiş, baş duz ve yuz objektife bakmalı, yuzun boyutu cenenin altından alına kadar (saclar dahil) 30 ile 36 mm arasında olmalı.Bilgisayar cıktısı olmamalı.)
4- Başvuru sahibi tarafından Almanya Konsolosluğuna hitaben Turkce olarak yazılmış vize talep dilekcesi (Seyahat tarihleri, seyahatin amacı ve masrafların kimin tarafından karşılanacağı mutlaka belirtilmelidir.)
5 -Okuldan alınmış asıl oğrenci belgesi
6- Vize başvurusunda bulunan kişi 18 yaşından kucuk ise, anne ve babadan son 6 ay icinde cıkarılmış noter onaylı muvafakatnamenin aslı
Anne Babaya Ait;
- Emekli ise Emeklilik kartı ve emeklilik maaşının yattığı bankadan son 3 aylık hesap dokumu
- Şirket sahibiyse şirket evrakları ve şirketin antetli kağıdına Almanya Konsolosluğuna hitaben Turkce olarak yazılmış vize talep dilekcesi (Masrafların kimin tarafından karşılanacağı belirtilmeli. İmzayı atan yetkilisinin şirket imza sirkulerinde de imzası olmalı.)
- SSK'lıysa;
a. SSK Giriş Bildirgesi
b. Son uc aylık maaş bordrosu (Calışılan şirket tarafında kaşeli ve imzalı olmalı)
c. SSK Hizmet Dokumu
d.Şirkete ait evraklar (Vergi Levhası fotokopisi, Ticari Sicil Gazetesi fotokopisi, faaliyet belgesi fotokopisi, imza sirkuleri fotokopisi)
- Banka hesap cuzdanı fotokopisi, (banka hesap cuzdanı kullanmıyorsanız, bankadan son 3 aya ait dokum alınmalı. Bakiye en az 2500 TL olmalı. Hesap dokumu guncel, kaşeli ve imzalı olmalı. İmzalayan banka memurunun imza sirkuleri de mutlaka dosyaya eklenmeli.)
a. Varsa Kira Gelirleri
b. Varsa Tapu Fotokopisi
c. Varsa Arac Ruhsatı Fotokopisi
Vize işlemleri boyle sıralanmıs aklıma bikac şey takıldı başlıyım hemen oncelikle
1.Banka hesap cuzdanı fotokopisi, (banka hesap cuzdanı kullanmıyorsanız, bankadan son 3 aya ait dokum alınmalı. Bakiye en az 2500 TL olmalı. Hesap dokumu guncel, kaşeli ve imzalı olmalı. İmzalayan banka memurunun imza sirkuleri de mutlaka dosyaya eklenmeli.) Yani babamızın veya annemizin hesabında 2500 tl olması mı gerekiyo bizim bu kadar butcemiz yok ayrıca bankaya kredi borcumuz var onu oduyoruz
2. Bu Anne babaya ait olan kısım amca olamazmı yani sponsor amca olamazmı ? amcamın durumu biraz daha iyi oldugu icin
3.Seyahat sağlık sigortası policesi. (Asgari teminat tutarı 30.000 Euro olmalı, Schengen bolgesinde gecerli olmalı ve acil donuşleri kapsamalıdır.)
4.Ve son olarak davet mektubu diye bi olay varmış onuda sormak istedim
Bunları bana acıklayabilirseniz cok sevinirim
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Kimse cevap vermiyo :
-
06-09-2019, 18:00:39Kayıtlı Üye