Bu biraz uzun olacak.
Annemle konuştuk ve babasından o olduğu zaman miras alacağı yarım milyarın uzerinde miktarda para olmasına rağmen, bana vereceği miktarın şu olduğunu soyledi: 50 bin lira. 25 bin dolar yapıyor. Bu para Amerika'da ortalama bir universite başvurmaya bile cok zorlarsan ancak yeter. Gidip okumaya, okurken kira vermeye, yemeye icmeye hayatta yetmez. Ac bilac sokaklara duşerim. Ancak Turk universitesine babamlarla (boşandılar) toplanıp gonderebileceklerini soyluyor. Bu bir secenek değil benim icin, Turk universitelerini sadece yuksek lise sayıyorum. Bu iğrenc eğitim sisteminde bir lise okumak zorundayım, ki ondan bile lisede bir sene exchange student olarak kurtulmayı umuyorum, ama liseden sonra hic kimse beni yarış atı gibi o sınavlara sokamaz. Daha da kesin olarak, lisedeki son yılımı, hayatımın en guzel yıllarından birini o sınava hazırlanarak harcamayacağım. Buna laf etmeye hazırlanıyorsanız, bir neden daha: Univeriste sadece akademik başarıyla ilgili değil, deneyimle de ilgilidir. Amerika'da bir universite oğrencisi ailesinin yanından ulkenin oteki ucuna (ulkelerinin tek bir gelişmiş şehri yok, bizde olduğu gibi) gidip, okurken istediği gibi yaşayabilir. Ben oraya gidebilir ve siyah bir kızla ilişki yaşayabilirim, tepki de almam, zarar da gormem. Guneyde değilsem tabii. Turkiye'de universite okursam İstanbul'da okumak zorundayım (İzmir guzel olsa da bana biraz fazla mahrumiyet bolgesi gelecek İstanbul'da buyuduğum icin, ozellikle okul acısından, Antalya da oyle, Ankara zaten konu dışı) ve ailemden kesinlikle uzak olmak istiyorum. Giydiğim taytın inceliğine karışan bir babam var (normalde kotu değildir, yine de şukur onunla değil annemle yaşıyorum) ve bu kişi dinin kandan gectiğine inanan birisi. Yani o Musluman, annem de, yani ben de. Hayır, ben Agnostiğim (Burada biri var inancımı herkesin gozune sokmaya calıştığımı iddia eden. Boyle duşunenler varsa, ozellikle soylemeye calışmıyorum, hakkında başlık actığım konuların genellikle alakası var bununla) ve biseksuelim. Turkiye'nin universite gemcliği bile yeterince acık goruşlu değil, LGBT haklarının yerlerde surunduğu bir ulkeyiz. O yuzden, olmaz, olamaz.
Bu yuzden artık ders calışma hedefim kalmadı. Akademik olarak başarılı olup iyi bir liseye girer, gitme şansımı arttırırım diye calışıyordum. Şimdi, eğer gidip gidebileceğim rezil, dar kafalı oğrenciler ve kendini tanrı sanan hocalarla dolu bir Turk universitesiyse cidden calışmak istemiyorum.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Calışmak icin hic motivasyonum yok, ne yapmalıyım?
-
06-09-2019, 17:53:31Kayıtlı Üye