Merhaba frmtr uyeleri
Biliyorum daha once bircok kişi bu tarz konular acmıştır.Emin olun ki bircoğunu ve yine yurtdışı ile ilgili olan yazıların bircoğunu okudum. Ancak biraz da kendi hakkımda bilgi vererek siz değerli arkadaşların bilgilerine başvurmak ve oneri almak istedim. Oncelikle yaşım 22. Beden Eğitimi ve Spor Oğretmenliği okuyorum. Dersler konusunda sıkıntı yok ve başka bir problem olmazsa 2.5 yıl sonra universiteyi bitirmiş olacağım. Şuan İngilizcem, biraz klişe olacak ama derdimi anlatacak kadar diyebilirim. Belki biraz daha iyidir. Ayrıca ufaktan İspanyolca calışıyorum. Duzenli bir calışmayla o konuda da İngilizce'de ki seviyeme gelebileceğim. Tabi ki bunlar kendi cabamla olan seviyelerdir. Bu 2 yılda daha profesyonel yardımlar alacak 2 dili de ilerleteceğimi duşunuyorum. Ayrıca dediğim gibi beden eğitimi ve spor oğretmenliği okuyorum. Ayrıca fitness ile ilgileniyorum ve alternatif sağlık sporlarında da bu 2 yıl icerisinde ilerleyebileceğim kadar ilerleyeceğim. Yani şu 2 yıl icinde spor alanında en azından Turkiye de başarılı bir kişi olacağıma inanıyorum.
Fakat tamamen milliyetci bir kişi olan ben bu ulkede yaşayamacak olduğuma karar verdim. Bu kararı bugun vermedim tabi ki cok uzun zamandır bu duşuncedeyim. Ancak harekete gecme vaktinin geldiğini duşunuyorum. Bunun nedenlerini belki ilerleyen cevaplarda tartışabiliriz ya da ozel mesajlarla yardımcı olacak arkadaşlarla paylaşabilirim. Ancak buradan detay vermenin bir mantığı olduğunu duşunmuyorum.
Evet arkadaşlar 2 yıl sonunda universiteyi bitirdiğim gun bu ulkeden gitmeyi planlıyorum. Ulke farketmez diyeceğim ama ekonomik, siyasi ve kulturel durumu Turkiye'den cok cok farklı olan bir ulkeyi tercih etmiyorum anlayacağınız gibi. Yani tutup da Sri Lanka ya da Papua Yeni Gine'ye gitme gibi bir hayalim yok Ancak neresi olursa olsun gidebilirim diyorum yine de.
Ben boyle biriyim ve ilerde hangi alanda calışacağım da anlattığım gibi bu yonde olacak. Şimdi sizlerden oneri beklediğim konu ise sizce hangi ulkere nasıl gidebilirim. Ben bu fikre kapıldığımdan beri Guney Amerika ulkeleri beni hep cezbetmiştir. Ya da Orta Amerika, Karayipler vs. yani biriniz dese ki bu ulkelerden birinde cok rahat gidip iş bulabilirsin bir an bile durmam. Ancak butun onerilere acığım. Lutfen bana bu isteğimin gercekleşmesi icin oneriler de bulunun ve akıl verin. Yardımlarınız icin şimdiden cok teşekkur ederim.