2014 YLSY - EK YERLEŞTİRME DUYURUSU
1416 sayılı Kanun kapsamında Bakanlığımızca sağlanan bursla yurt dışında lisansustu oğrenim gorulmek uzere yuksekoğretim kurumları ile kamu kurum ve kuruluşları adına 1391 adet burs kontenjanı tahsis edilmiştir. Yapılan sozlu sınav sonucunda oluşan YLSY puanı ustunluğune gore oğrenciler kontenjanlara yerleşmeye hak kazanmıştır.
Yerleştirme işlemleri sonucunda 462 adet kontenjan boş kalmıştır. Boş kalan kontenjanlara, sozlu sınav sonucunda oluşan YLSY puanı 70 puan ve uzeri olup OSYM tarafından ilk aşamada herhangi bir kontenjana yerleştirilmemiş olan oğrenciler icin ek yerleştirme yapılacaktır.
Yapılacak ek yerleştirme icin başvuracak oğrencilerin, sozlu sınava girdikleri lisansustu oğrenim grubu kontenjanlarını ve 2014 YLSY Ek Yerleştirme Tablosunu dikkatle inceleyerek tercih yapmaları gerekmektedir. Kontenjanlara yerleştirme işlemleri, oğrencilerin tercihleri doğrultusunda YLSY puanı ustunluğune gore OSYM tarafından (http://www.osym.gov.tr) 23-26 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.
Oğrenciler sozlu sınavına girdikleri lisansustu oğrenim grubunda boş kalan kurum kontenjanı bulunması durumunda tercih yapabilecektir.
İlgililere duyurulur.
Kaynak: MEB
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- 2014 YLSY - Ek Yerleştirme Duyurusu
-
06-09-2019, 17:52:48Kayıtlı Üye