Rusyanın en buyuk universiterinden biri olan Voronezh Devlet Universitesinin kokleri 1802 yılına kadar dayanıyor ve bugunde yaklasık 34.000 in uzerinde oğrenci eğitim gormektedir . Rusya Voronezh Universitesi ozellikle temel bilim, muhendislik (nukleer, ucak, makina,kimya, genetik, inşaat), tıp ve sosyal branşlarda (tarih, siyaset, uluslararası ilişkiler, sosyoloji) eğitim almak isteyen oğrenciler icin cazip bir şehirdir.Eski bir eğitim geleneğine sahip olan Voronezh Devlet Universitesi cağdaş okulların temeli Buyuk Petro (Deli Petro) tarafından Avrupa'dan genel olarak Almanya'dan hoca getirterek atılmıştır.
Sovyet doneminden de başarıyla gecen Rus aydınları en koklu bilim,teknoloji, genetik gibi bircok cağdaş bilime doğum verip kendi kalitesini ve ustunluğu kanıtlamıştır. Bugunku Rusya,dunya Temel Bilim lideri yerini koruyor.
Yok tarafından tanınan Rusya Voronezh Devlet Universitesinde 300'u aşkın bolum zenginliğiyle istediğiniz bolumu okuyabilirsiniz. Cağımızın getirdiği ihtiyacları karşılayacak yeni bolumleri de geliştirilen Voronezh okullarında başka yerde bulamayacağınız guncel Lisans, Yuksek Lisans ve Doktora programları bulabilirsiniz.
2012 reyting sonuclarına gore Avrupa sıralamasında 500 Top okulun icine giren Voronezh Devlet Universitesi Rusya genelinde ilk 10 girerek diğer onemli universiteleri geride bırakmıştır.
Sertifikaları tum Rusya ve diğer Avrupa ve Dunya ulkelerinde şartsız koşulsuz kabul edilen marka okullarında okumak isteyenlere..
Aktif sosyal hayatına onem veren ve metropol şehrin imkanlarına duşkun olanların secimi elbette Voronezh olacaktır.....

Voronej Devlet Universitesi Dunya capında 126 farklı ulke tarafından tanınmaktadır. Bunlar ABD, Almanya, , İngiltere, Fransa, Cin, Malezya, Makedonya, Irak, İspanya, İtalya, Belcika, İrlanda, Polonya, Cek Cumhuriyeti, Estonya, v.b..
VGU uluslararası kuruluşlarla, fonlar ve programlarla aktif olarak iletişim halindedir.Bu kurumlar ; UNESCO, Avrupa Konseyi, TEMPUS (TACIS), IREX, İNTAŞ, USIA, Uluslararası Amerikan Meclisleri Eğitim - ACTR, Soros, Fulbright, Muskie Programı, Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) ile, Uluslararası Bilimsel Fonu, Amerikan Matematik Toplum, "Volkswagen-Stiftung" Programı, v.b..
Voronej Devlet Universitesi Rusyanın en buyuk Uluslararası yabancı dil eğitim - oğretim veren merkezlerden bir tanesidir. Universite SSCB zamanına, yabancı ulkelerden gelen oğrencilere eğitim prograları sunan ilk SSBCB Universitesidir.

Okul ve sehir hakkinda bilgi almak icin yardimci olmaya calisirim.

tesekkurler