Arkadaşlar biliyorum aynı başlıkta belki milyon tane konu var forumda, ama acma ihtiyacı hissettim nedense. Oncelikle şuan 11. sınıf oğrencisiyim, ortalama bir fen lisesinde okuyorum, ilk 20 25 bine falan girerim gibi gorunuyor. Universiteyi de Turkiye'de okumayı duşunuyorum. Erasmus gibi bir imkanım olursa kesinlikle gideceğim ama bu kalıcı bir cozum değil. Universiteden sonra yurtdışına yerleşmek, en azından bir sure orada yaşamak ve vatandaşlık almak istiyorum. Sebeplerine cok da değinmek istemiyorum, guzel bir universiteden mezun olsam dahi 40 yaşıma gelmeden evimi arabamı alamayacağım, dunyayı gezemeyeceğim ve kendimi diğer hobilerime veremeyeceğim kadar guzel(!) bir ulkede yaşıyoruz malum (hayır tek para kazanılan meslek doktorluk olsa da doktor olma hayalim yok, kesinlikle muhendislik istiyorum), o yuzden yurtdışı son care gibi geliyor bana. Aile bağlarımız cok sıkı değil, amcam halalarımla, teyzemlerle dayımlarla 3 4 senede bir anca goruşebiliyoruz, o yuzden yurtdışında yaşayan bir akrabaya sığınma ihtimalim de yok. Tamamen kendi imkanlarımla başarmam gerekiyor bu işi, ama nasıl yaparım, nerden başlamalıyım hicbir fikrim yok. İngilizceye 3 4 ayımı versem akıcı bir şekilde konuşabilirim, o konuda sıkıntım yok ingilizcem iyi sayılır, ama ingiltere bana biraz boş hayal gibi geliyor, durumumuz pek yok, ailem memur ve oraya gidebilmek icin epey paraya ihtiyacım var, dolar bu hızla devam ederse gidecek yaşa geldiğimde 30 bin dolar falan anca bulabileceğim, o yuzden daha cok kucuk avrupa ulkelerine gitme hayalim var. gitmiş veya gitmeye calışan, veya araştırma yapmış ve nasıl gidileceğini bilen insanlardan yardım istiyorum. Gercekten akraba falan olmadan nasıl gidileceği hakkında hicbi fikrim yok, nasıl giderim, ne kadar para gerek, hangi meslekler buna daha uygun gibi, aydınlatırsanız sevinirim