Yurt dışında eğitim almak istiyorum ama şoyle bir durum var benim oncelikle pek bilgim yok nasıl yurt dışına gidebiliyoruz sınavına felan girmek gerekiyor mu ? ve merak ettiğim bazı arkadaşlar eğitim icin mesela ekonomi felan okuyorum şu ulkede eğitim almak istiyorum diyor her bolum icin yurt dışında eğitim gorebiliyor muyuz ? benim kafam sozele basıyor sadece sozel de boyle tm gibi felan alanı bol değil belli başlı 1-2 tane guzel bolum var ve aralarında bildiğim kadarıyla en cok iş imkanı olan halkla ilişkiler ve radyo sinema televizyon bolumu var ben radyo sinemaya daha yakın durumuyorum gecen sene arkadaşım benden 20 puan fazlayla kocaeli uni radyo sinemaya girmişti yani demek istediğim yurt dışında da radyo sinema eğitimi alabilir miyiz ? turkiye'ye donuş yaptığımızda bize +ları olur mu ?

not:benim ozellikle dikkat etmem gerekiyor secimlerime meslek konusunda epilepsi hastalığımdan dolayı 16 yıllık doktorum (20 yaşındayım) masa başı iş dışında calışman sakıncalı olabilir diye uyardı bir kac kere ustune basa basa gerci şuan istediğitim radyo sinema bolumu de masa başı bir iş değil ne okucağımı da doğruyu soylemek gerekirse hala aramaktayım iş olanağı yuzunden radyo sinema istiyorum tek sozele kafam basıyor dediğim gibi halkla ilişkiler de bana ters ağzım laf yapmıyor halkla ilişkiler bolumunun kriterleri hic uymuyor bana

ne yapcağımı şaşırmış durumdayım bir fikir verebilir misiniz abilerim ablalarım ?