Oncelikle merhaba, Oncelikle gordum ki herkes nasıl pro olunur, yok nasıl aim alabilirim gibi şeyler soyluyor. Herkesin bu konudan ders almasını veyahût ders cıkarmasını diliyorum. Herkesi hile,cfg vs. sevdası sarmış. İlk olarak CFG yi acıklamak istiyorum. CFG “Config” isminin kısaltılmasıdır. Yani “ayar” anlamına gelir. Sizin kendi ozel ayarlarınız cs’de CFG olarak adlandırılır. Siz oyunda nickinizi, mouse hassasiyetinizi, rate ayarlarınızı girersiniz. Bu ayarlar oyunda kalıcı olur. Bu ayarların saklandığı yerde CFG’dir. Yani o ayarlar senindir. Bir başkası “WASD” tuşlarıyla değilde “Yon tuşları” ile oynuyordur mesela. Bu ona ozeldir. Senin rahat oynaman icin yaptığın ayarlar başkasına ters gelebilir. Bir adam kendine gore ayarlarını sıralamış, %100 hs atıyor şoyle yapıyor boyle yapıyor diyerek yayıyor bunu. Aslında o onun ayarları. Tabii hileli cfglerde var onlarıda biliyorum. Araştırmalarım sayesinde buna cok şahit oldum. Eğer gercekten sağlam bir oyuncu olmak istiyorsanız oyle netten bulduğunuz pro.cfg felan işlerini unutun. Oyuna gir ayarlarını yap ve oyna. Zaten sonra onlar kayıtlı olur ve o senin cfg olur. Lan game turnuvalarında mouse hassasiyeti, ufak bind ayarları felan harici ayarlar yapılabilir. Hakemler vardır incelerler. O izlediğiniz dunya oyuncuları hepsi %100 yetenektir. Tabii donanım ve tecrube bunun ekstrası.. Sacma cfgler hileler acamazlar yani. Gercekten bu oyunda ciddi iseniz ve uzun yıllar oynayacağınız bir oyun olarak goruyorsanız bunu, biraz masraf yapmanız gerekir. Turkiye’de oyun sistemi pek yaygın değil. Her ne kadar olsa da Turkiye’de de Cs 1.6 veya Cs Source turnuvaları oluyor. Cok takımda katılıyor zaten. Eh onlardamı hile yada CFG? Herneyse dediğim gibi Turkiye’de de var turnuvalar. Eğer cidden turnuvaya felan katılma hayalleriniz varsa şimdiden temelinizi atmalısınız. İlk olarak tamamiyle oyunun kendi oz ayarlarıyla oynayın. Size aşağıda işinize yarayacak ve hile olarak gecmeyen ayarlar vereceğim. En temizidir. Yavaş yavaş pro oluyoruz. İlk adım “Kulaklık + mouse” ! İlk olarak eski mouse ve kulaklıkla antrenman felan yapın. Temiz bir kulaklık ve mouse alana kadar. Uygun fiyatlara cok sağlam mouselar var. Alacak olan varsa bizzat pm’den ulaşabilirler. Tavsiye yapabilirim. Kulaklık icin ses kartı felanda sağlam olmalı. Birde mouse icin muhakkak mouse pad kullanılmalı. Eğer mouse padsiz oynuyorsanız hemen yeni bir mouse + mouse pad alın. Sebebi şu: Mouse altında skatezler vardır. Koşelerinde kaygan ufak şeyler. Bunlar cizildimi veya eridimi işe yaramaz. Kullanılmaz. Mouse pad bunları onler. Herneyse ses kasmanız ve aim almanız yeterli. Bunlar icin fazla kalabalık olmayan DeathMatch serverlarında kasabilirsiniz. Fazla kalabalıkta zorlanabilirsiniz. Sebebi şu: Biriyle catışırken arkadaki doğup sizi vurabiliyor. Sinir bozucu bir durum. Kendinize sevdiğiniz ve ucuz alınabilecek bir silah belirleyin, tabii ki keleş , colt awp famas galil gibi silahlarıda super kullanın. Gercek pro odur zaten. Fakat paranızın olmadığı zamanda en azından Deagle alabilirsiniz. Bu yuzden tabancalar hakkındada bol bol antrenman yapın. Mesela ben cok iyi deagle kullanırım. Param olmadığı zaman “deagle + armor ” cekerim, bazen el aldığım bile olur. El almasamda en az 2-4 arası kişi alabilirim. Dediğim gibi ak47 ( keleş) , colt , awp , famas , galil , usp , deagle , glock, mp5 gibi silahları en iyi silahlardır. Bunları guzel kullanabiliyorsan ortalığı yıkarsın. Son tavsiyem ise HG, SG, FB kullanımıdır. Yani bilmeyenler icin Hegrenade (El bombası), SmokeGrenade(Sis bombası), Flashbomb, flashbang gibi adları vardır. (Kor etmeye yarayan bomb.) Bir clan macında 5×5 oynandığını biliyoruz. Her oyuncu bir hg, iki fb, bir sg alabiliyor. 5 kişinin o bombalarının toplamını duşunun. Sadece flashlar bile yarar zaten. Tavsiyem eğer gorduğunuz adama hs atabiliyorsanız bir yerlere girerken felan bomb atmaya gerek olmaz. Bombalar kurnaz silahlardır ve işi bilince gercekten işe yararlar. Size kullanım hakkında biraz ornek vereyim. HG (Hegrenade = El bombası) tavsiyeleri. En iyi tavsiye şudur. İlk olarak asla HG atmayın. Rakibe ufak zararlardan başka hicbir işe yaramaz. HG olayı rakibin canını bitirir. Mesela sen catışırsın ve mermin biter. Reload yapamazsın mesela. C4 patlayacaktır. Adama cok vurduğunu bilirsin. Mesela uflesen olecek kadar canı kalmıştır. O sırada onun olduğu yeri zaten bilirsin. Tabi c4 patlayacak diye kacmıyorsa. O tarafa yakın olarak HG atar ve onu oldurursun. Yani kısaca eğer cok az birşeyi kaldıysa onun icin HG ile olum kacınılmazdır. Mesela ben maclarda d2 de b tutarım. 5 kişi b bastıkları zaman catışım mesela onlar tunelde felan olurlar. Ben bir flash atarım hepsi kor olur. Zaten catışmışımdır. Canları azdır. Diğer arkadaşım alt tunelden girer flash atar oldurebildiği kadarını oldurur yada yaralar canını azaldır. İceri hg sallarım pat 2-3 kişi olur. Zaten ondan sonra da el almak kacınılmaz olur. SmokeGrenade (Sis bombası – SG ) SG basit birşeydir. Amac kendini gizlemek veya gorunmemektir. Koşe kısımlarda yada duşen c4′u koruyan ct’ye gorunmemek icin sg kullanılabilir. Sizi sg icinden secemez. Siz onu rahat vurursunuz. Başka birşey yoktur. Bu ayarlarla oynamak sizi deffault yapar ve kendi cfgniz olur yani.. name ” Sizin nickiniz ” hud_fastswitch “1″ bu oyunda silahları hızlı almaya yarar. Mesela tabanca secerken koşede simgesi cıkmaz. rate “25000″ cl_updaterate”101″ cl_cmdrate “101″ Bu uc ayar internetten bağlantı ayarlarıdır. Mermilerin sekmesi ile alakalıdır. İnternette ping olduğu zaman daha cok seker mermiler. Bu yuzden bu ayarlar onları dengeler. 1mbit veya ustu internet tarifeniz varsa en ideal ayarlar bunlardır. sensivity “3.0″ Bu mouse hızınızdır kendi keyfinize gore ayarlayabilirsiniz. cl_dynamiccrosshair “0″ 0 yapmak sizin işinize yarar. Yururken, eğilirken vs crossu sabit tutar. Deneyince daha iyi anlarsınız. Rahat ederseniz “1″ de yapabilirsiniz. Fark etmez. Daha başka ufak ayarlarda vardır. Crosshair buyukluğu felan. Son birşey yazıp burada noktalıyorum. Kimseyi oyunda aşağılamayın. Cok gordum serverlarda, maclarda “Duck” olmadan oynayamam. Duck zaten sesi 0.75 saliselik sesi kapatmaya yarar. Rakip sizi anlayamaz. Bu yuzden maclarda yasaktır. Publiclerin bazılarında yasaktır bazılarında vardır. Var olanlarda oynamam zaten. Her neyse oyle duck filan sacma işlere takılmayın. Tabii ki duck yapılması yerde yapılır. Fakat marifet “CTRL” tuşu ile yapmaktır. Deagle iyi kullanırsanız keleş + dg, colt + dg, awp + dg alarak mukemmel sonuc cıkarırsınız. HG fb filan kullanarakta işi bitirirsiniz. En iyisi cfg felan varsa oyunu kaldırın ve baştan kurun. Vermiş olduğum ayarları vs kullanarak pro olma yolunda ilerleyebilirsiniz. Bu oyunu ciddiye alanlara yazım son derece yararlıdır. MUHAKKAK OKUNMALIDIR! HS atan cfg vs hile wall şeylerine tepkim yuzunden bunları anlattım. Bu oyun dunyada spor olarak goruluyor. Takımlar 10.000 euro ile oyuncu felan alıyorlar. Turkiye’de eğer bu hile işleri olmazsa emin olun TR’de de bu oyun spor olabilir. =>%15 ALINTI,%85 KENDİM MSN: [email protected] __________________