bu konuyu aslında 3 sene once yazacaktım ama şimdi yazmam ii oldu cunku etrafı,insanlarını inceleme fırsatım oldu... 2003 senesindeyanlış bir karar vererek kıbrısa gelmeye karar verdim. senelik $4000 (yaklaşık fiyatı buydu)
kıbrısa geldim alışveriş yapmak icin lefkoşaya indim bir mağazaya girdim ve adama şu urune bakabilirmiyim die sorduğumda "alacaksan bak oole gosteririm demişti" bu kadar kaba insanları ve yavru vatan diye sevdiğimiz kıbrıs meğer turklerden nefret eden kimselermiş icimden hep hain yazmak geliyor ama neyse... cunku burdaki turkleri sadece işgalci ve para kaynağı olarak goruyor
bi olaya tanık oldum gecenlerde rum kesimi tatbikat yaptı ona misilleme olarakta turkiye tatbikat hazırlığı yapıyordu yolun bir şeridini turk silahlı kuvvetlerinin aracları kapatmıştı ve şoforun dediği "lanet olsun şunlara defolup gitsinler geri" ve dahada aşşağıladı bizim kahraman askerimizi... ben ne yaptım die merak etmeyin şoforle papaz oldum... ama buna değerdi

2003 senesinde ortalama fiyatlar 5000 ytl civarındaydı ve okulla sozleşme yapılırken okul bize eğer TC kriz yaşarsa dolar fiyatını sadece %5 etkiliyecek demişlerdi, şu anda okul euro ya geciş yaptı
uluslararası kıbrıs uni. okuyan %0 burslu tek kişilik odada kalan oğrenci yılda okula sadece 12000 ytl CİK verecek...
yok ben yurtlarda kalmam evde kalırım derseniz boşuna heveslenmeyin evler hic yok eğer bulursanız piyango cıkmış gibi sevinin cunku ortalama ev fiyatları 3+1 evler icin soyluyorum 300 ile 350 siterlin arasında değişiyor,adamlardan pazarlık yapamıyosun biliyor senın eve muhtac olduğunu mecbur cıkacağını senın gucun yetmesse başkası gelecek duşuncesi var ve doğruda duşunuyolar mecburen eve talip oluyosun arada ucuz evler varda nedense biz hic goremedik. hep bizim arkadaş şukadara kalıyo fln fln...
unutmayın ossye girecek arkadaşlara sesleniyorum kıbrısa gelmeyin kıbrıs sadece para tuzağı biz yandık bari siz yanmayın annelerinize babalarınıza ve paranıza yazık...
sen neden gelmiyosun o zaman TC ye derseniz bnm babam memur zar zor okutuyor beni bana o kadar masraf yaptı yolu yarıladım şimdi silbaştan okumaya başlasam babamın o kadar parası geri gelmiyecek
o yuzden biran once okulu bitirip vatanıma gelmeyi duşluyorum
haaa!!!! bu arada şunu kesinlikle bilin ve kafanıza kazıyın biz turklerin kıbrısta bir lakabı var bu lakabıda kıbrıslı turkler koydu
lakabımız KARA SAKALLIAR
yazıklar olsun bu topraklara uğruna o kadar şehit vermişiz ama hepsi boşunaymış
kıbrısta yaşayan TCli oğrenciler bilir ne demek istediğimi
son soz olarak kıbrıstan ve kıbrıslıları sevmememe rağmen azınlık olarak TCyi savunan ve biz bu topraklardan cekilirsek başlarına ne geleceğini bilen vatanseverlerde var.

bu arada arkadaşlar kısa bir zaman sonra uluslararası kıbrıs uni de olan ukulu oğrencilerin okul fiyatlarının euro ya cevrilmesi sonucunda cıkan isyanın videosunuda upload edicem 3gp formatındada yayınlıyacam bekleyin

işte ukude yapılan eylemin videosu http://www.hemenpaylas.com/download/...tossy.wmv.html