RUSYA - EĞİTİM
Rusya'da Okumak İcin Bircok Nedenleriniz Var;
Kaliteli Eğitim; Rusya ozellikle Temel Bilim, Muhendislik (Nukleer, Ucak, Makine, Kimya, Genetik, İnşaat) Tıp ve Sosyal Branşlarda (Tarih, Siyaset, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji) eğitim almak isteyen oğrenciler icin cazip bir ulkedir. NOBEL odullu bircok Bilimadamı Rusya Universitelerinde oğrenci yetiştirmektedir. Bircok Universite ve Enstitu Dunya capında une sahiptir. Eski bir eğitim geleneğine sahip olan Rusya cağdaş okulların temelini 1700 yıllarında Buyuk Petro (Deli Petro) tarafından Avrupa'dan genel olarak Almanya'dan hoca getirterek atılmıştır. Soviyet doneminden de başarıyla gecen Rus aydınları uzaya ilk insan cıkaran ve genetik gibi bircok cağdaş bilime doğum verip kendi kalitesini ve ustunluğunu kanıtlamıştır.Bugunku Rusya, Dunya Temel Bilim Lideri yerini koruyor.
Ekonomik Eğitim Masrafları; Rusya Okullarında 1 yıllık Eğitim masrafı 1.700-3.500 $ arasında değişmektedir. Amerika'da ve Avrupa'da aynı bolumlerin fiyatları 5.000-40.000 $ arasında değişmektedir. Rusya'daki Eğitim maliyetleri, Avrupa ve Amerika'ya gore duşuk olması, Rus Okullarının harcamaları (Gaz, Elektrik, Hoca masrafları v.s..) %70-%90 oranında devlet tarafından odenmesinden kaynaklanmaktadır. Oğrenci payına duşen %10-%30 dilimini oduyor. Rusya Devleti'nin oluşturduğu şartlar sayesinden 2009 yılında 200'u aşkın ulkelerden 102.000 yabancı oğrenci bu ulkeye gelmiştir. Rusya'da dershane fiyatına universite okuyabilirsiniz.
Bolum Zenginliği; YOK tarafından tanınan Rusya okullarında 500'u aşkın bolum zenginliğiyle istediğiniz bolumu okuyabilirsiniz. Cağımızın getirdiği ihtiyacları karşılayacak yeni bolumleri de getiştirilen Rusya okullarında başka yerde bulamayacağınız guncel Lisans, Yuksek Lisans ve Doktora programlarını bulabilirsiniz. Rusya'da okuyabileceğiniz bolumlerin bazıları Rusca ve İngilizce olarakta gorebilirsiniz.
Kariyer Avantajları; Turkiye'de ve Turkiye Coğrafyasında; Balkanlarda, Ortaasyaada, Kafkasda iş cevrelerin Rusca ortak dil olarak kullanıldığı unutulmamalı. Turkiye'nin en buyuk ve en guclu komşusu ve ticaret ortağı olan Rusya'da okulu bitirdikten sonra nereye giderseniz gidin guzel bir kariyer olanağına sahip olabilirsiniz. Dunya capında tanınan Rus okullarında revacta meslekleri revacta olan dilde okurken bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Hem branşınız hemde Ruşca'nız olsun!
Ekonomik Yaşam Masrafları; Rusya'da genel olarak Turkiye'den daha ucuza yaşamınızı surdurebilirsiniz. Su, Elektrik, Gaz, Şehirici Telefon ve Şehirici Ulaşım masrafları da Turkiye'ye gore gulunc diyebilecek seviyesinde okuyanların gecimi dert etmeden ve ek iş bulmaya gerek duymadan odanlaması sağlanıyor.
Bilgi İcin İletişime Gecin...
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Rusya'da Universite Okumak İsteyenler
-
06-09-2019, 17:44:42Kayıtlı Üye