Cs Movie!!!
Counter Strike0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Online Oyunlar Forumu
- CS:GO
- Counter Strike
- Cs Movie!!!
-
27-09-2019, 09:01:19Kayıtlı ÜyeYa Arkadaşlar Bu Movie Yapımı Nasıl Oluyor ve Bu Yapılan Movie lere Muzik Altyazı vs Nasıl Ekleniyor?Şİmdi Diceksiniz Forumu Ara Aradımda Herkes Resimlerden Movie Yapmayı Anlatmış Yardımcı Olursanız Sevinirim... Die Sordum h.u0ps1987 arkadaşımız cvp ladı ama resimleri alamadım idare edin resimlerle gormek isterseniz burdan bakabilirsiniz ben yorulmayın die buraya kopyaladım Counter-Strike ve Half-Life demoları normalde sadece Half-Life yuklu bir bilgisayarda izlenebiliyor. Bu nedenle arkadaşlarınızla paylaşmanız veya farklı ortamlarda izleyebilmeniz, icerisinden istediğiniz bolumleri alabilmeniz kolay değil. Tum bu sorunları ortadan kaldırmak, demolarınızı video formatında kaydederek, her bilgisayarda hatta dvd / vcd oynatıcılarda izleyebilmeniz icin sizlere bu rehberi hazırladık. Yazımızdaki ilgili adımları okuyup kendi bilgisayarınızda uygulayarak demolarınızı film haline getirebilirsiniz. İleriki aşamalarda demolarınıza yazı ve arka plan muzikleri ekleyerek ilgi cekici hale getirebilmeniz de mumkun. Adım 1: İlk olarak bir Counter-Strike demosu edinmelisiniz. Oynarken cektiğiniz, guzel bir hareketinizin olduğuna inandiğiniz demoyu bir kenara koyun. Eğer kendi kaydettiğiniz bir demo yoksa oyundayken ~ tuşu ile acacağınız oyunun konsol ekranında "record demoadı" yazarak oyununuzu kaydedebilirsiniz. İstediğiniz an kaydı sonlandırmak icin "stoprecord" yazmayı unutmayın. Elinizde hic demo yoksa ya da kaydettiklerinizi beğenmediyseniz dosyalar alanımızdan ceşitli turnuva ve yarışmalarda oynanmış karşılaşma demolarını bilgisayarınıza indirerek kullanabilirsiniz. Dosyalar:Counter-Strikeemolar Adım 2: Kendi demonuzu kayıt ettikten sonra demoyu calıştırmanız ve filmi almak istediğiniz yeri bulmanız gerekiyor. Bunun icin konsola "viewdemo demoadı" komutunu yazarak demoyu izlemeye gecmeniz gerekiyor. "F2" tuşunu kullanarak ileri geri sarma işlemini yapabilirsiniz. Diğer komut ile demonuzu acmaya calışırsanız istediğiniz bolumu kacırmanız kacınılmaz olacaktır. "Viewdemo" ile istediğiniz demoyu actıktan sonra kayıt edeceğiniz yere gelin ve aşağıdaki işlemleri uygulayın. Adım 3: Bu aşamada kayıt icin bazı komutları kullanmanız gerekiyor. Kolay kullanım icin bunları tuşlara atayarak (bind) ya da konsola yazarak yapabilirsiniz. "startmovie" komutunun demoda kayıt yapılacak yere yaklaşırken kullanılması gerekir. Komutu calıştırdığınızda program verdiğiniz dosya adıyla (orneğin bL0001.bmp'den bL2555.bmp'ye ) bmp formatında resim dosyaları yaratır. Calıştığınız alan ne kadar uzunsa bilgisayarınızın sabit diskinde kaplayacağı alan ve yaratılan dosya miktarı o kadar fazla olacaktır. Oyun tarafından kaydedilen resim dosyaları (bmp'ler) cok yer kaplayan dosyalar olduğundan uzun sureli kayıtlar yapmadan once sabit diskinizde yeterli boş alan bulunduğuna dikkat ediniz. Adım 4: Şimdi gelelim asıl konsol komutlarına. Kaydı başlatmak icin konsola ; "startmovie bL 30" komutunu yazıyoruz. bL yazan kısım dosya adını yani Half-Life dizinindeki bmp resim dosyalarının adını belirliyor. 30 ise bir saniyede kayıt ettiğiniz kare miktarıdır (fps: frame per second). Normalde oyun biraz daha hızlı oynandığından bu işlem suresince goruntu yavaşlamış gibi gorunebilir, endişelenmeyin. Video ve televizyonda hareketli goruntulerin Avrupa standartı saniyede 25 karedir. Bu nedenle 30 kare / saniye olarak calışmamız herhangi bir kayba yol acmayacağı gibi yaptığınız film izlenirken alışık olduğumuz goruntulerden farklı bir durum ortaya cıkmayacaktır. "endmovie" yazarak kayıdı sonlandırabilirsiniz. Half-Life'ı eski haline getirmek icin oyunun konsoluna a yazarak tekrar normal cozunurluğe donebilirsiniz. Bir sonraki adımlarda kayıt ettiğimiz resim (bmp) dosyalarını birleştirerek hareketli goruntu formatına (avi) donuştureceğiz. Adım 5: Demolardan oluşturduğumuz resim dosyalarını eğer Half-Life'ı standart klasore kurduysanız "c:sierrahalf-life"'ın altında bulabilirsiniz. Dosyalarınızı (orneğimizde: bL0001.bmp'den bL2555.bmp'ye kadar) farklı bir dizin yaratarak oraya kopyalayarak daha rahat calışabilirsiniz. Ekran goruntulerini ayrı bir klasore yerleştirdikten sonra dosyaları art arda ekleyerek hareketli video haline getirmemizi sağlayacak olan VideoMach programını buradan ( http://www.oynasana.com/dosyalar/d1752 ) bilgisayarınıza indirin ve kurun. Shareware olan programı Evaluate butonuna tıklayarak 30 gun boyunca ucretsiz olarak kullanabilirsiniz. Adım 6: VideoMach programını calıştırın. Karşınıza cıkan ilk ekran aşağıdaki gibi olacaktır. Adım 5: Demolardan oluşturduğumuz resim dosyalarını eğer Half-Life'ı standart klasore kurduysanız "c:sierrahalf-life"'ın altında bulabilirsiniz. Dosyalarınızı (orneğimizde: bL0001.bmp'den bL2555.bmp'ye kadar) farklı bir dizin yaratarak oraya kopyalayarak daha rahat calışabilirsiniz. Ekran goruntulerini ayrı bir klasore yerleştirdikten sonra dosyaları art arda ekleyerek hareketli video haline getirmemizi sağlayacak olan VideoMach programını buradan bilgisayarınıza indirin ve kurun. Shareware olan programı Evaluate butonuna tıklayarak 30 gun boyunca ucretsiz olarak kullanabilirsiniz. Adım 6: VideoMach programını calıştırın. Karşınıza cıkan ilk ekran aşağıdaki gibi olacaktır. Adım 5: Demolardan oluşturduğumuz resim dosyalarını eğer Half-Life'ı standart klasore kurduysanız "c:sierrahalf-life"'ın altında bulabilirsiniz. Dosyalarınızı (orneğimizde: bL0001.bmp'den bL2555.bmp'ye kadar) farklı bir dizin yaratarak oraya kopyalayarak daha rahat calışabilirsiniz. Ekran goruntulerini ayrı bir klasore yerleştirdikten sonra dosyaları art arda ekleyerek hareketli video haline getirmemizi sağlayacak olan VideoMach programını buradan bilgisayarınıza indirin ve kurun. Shareware olan programı Evaluate butonuna tıklayarak 30 gun boyunca ucretsiz olarak kullanabilirsiniz. Adım 6: VideoMach programını calıştırın. Karşınıza cıkan ilk ekran aşağıdaki gibi olacaktır. Yukarıdaki resimden işaretlenmiş kısma tıklayarak birleştireceğimiz dosyaları sececeğimiz ekranı acıyoruz. Birleştireceğimiz resimleri seciyoruz (program resimleri dosya sırasına gore kucukten buyuye doğru birleştirmektedir) ve daha sonra "open" tuşuna basıyoruz. Boylece resimler programımıza ekleniyor Resimleri başarı ile eklediğimizde yukarıdaki gibi bir ekran karşınıza geliyor. Birleştirme işlemine başlamadan once ayarları yapmalıyız. Bunun icin yukarıdaki goruntude 1 ile işaretlenmiş butona basarak videomuzun ayarlarına geciyoruz. Karşımıza cıkan "Define Output" - Files ekranından aşağıdaki ayarları yapmalıyız: Output File(s): Bu kısımda videonuzun sesli veya sessiz olmasını ayarlayabilirsiniz. Write VIDEO and AUDIO to this file: Videomuzun kaydedileceği klasoru ve dosya alanını secin. Format: Burada "AVI" uzantısını seciyoruz. Videomuzun diğer ayarlarını yapmak icin yukarıdaki kulakcıklardan Video'yu seciniz. Bu ekrandan videomuzla ilgili olarak aşağıdaki ayarları yapabiliriz: Resolution [Cozunurluk]: Videonuzun boyutlarını değiştirip istemediğiniz yerleri kesip yukarı aşağı cevirebilmenize yarar. Filminizin rahatlıkla izlenilebilmesi ve boyutunun cok buyuk olmaması icin 640x 480 ve altı cozunurlukleri kullanmanızı oneririz. Color Depth [Renk derinliği]: Renk derinliği standart olarak 24-bit 16 Milyon renk cozunurluğu secili olarak gelmektedir. Bu şekilde kullanabilir ya da dosyanızın daha az yer kaplaması icin 15-bit 32bin renk'i secebilirsiniz. Frame Rate (fps) [Kare / Dakika): Programda otomatik olarak (Automatic) secili gelecektir. Automatic kutucuğunun işaretini kaldırıp alttaki boş alana 30 yazınız. Format: Buradan videomuzu işlerken (render) kullanacağımız video formatını (codec) sececeğiz, hem boyut olarak hem de kalite olarak XviD veya DivX'i kullanmanızı oneriyoruz. Bu formatları kullanabilmek icin oncelikle bilgisayarınıza yuklemiş olmanız gereklidir. DivX 5.11'i bilgisayarınıza indirmek icin tıklayın. Bu işlemi de tamamladıktan sonra videomuzu işleme aşamasına gecebiliriz. Videomuzu işleyeme başlamak icin yukarıdaki ekranda 2 ile gosterilen butona (Start processing) tıklayınız Bilgisayarınızın konfigurasyonu ve sectiğiniz demonun uzunluğuna gore bu işlem biraz zaman alacaktır. Sabırla bekleyiniz. Bol pratik yaparak zaman icerisinde oldukca kaliteli filmler oluşturabilir, hazırladığınız videoları farklı programlar kullanarak birleştirebilir hatta arka plan muziği ekleyebilirsiniz. __________________