Merhaba Arkadaşlar Bu Anlatımımda Cs 1.6 Linux Server Kurulumunu Basitce Anlatmaya Calışacağım. Lafımı Fazla Uzatmadan Anlatıma Gecmek İstiyorum Arkadaşlar Oncelikle Putty [SSH] ' mizi Acıyoruz.
Ornek : K.adı : root Şifre : hibilisim
Şuanda Girişimizi Yaptık ve Tek Tek Benim Vermiş Oldugum Kodları Uyguluyoruz.
Kod:
mkdir /home/cs1 cd /home/cs1
Bu Kodlarımızı Girdikten Sonra Aşşağıdaki Kodlarımızı Tek Tek Giriyoruz.
Kod:
wget http://www.cstrike-planet.com/dls/steam chmod +x steam ./steam -command update -game cstrike -dir .
Bu Vermiş Olduğum Kodları Tek Tek Sırasıyla Girdikten Sonra Karşımıza Şu Uyarıyı Vermesi Lazım :
Kod:
Checking bootstrapper version … Getting version 42 of Steam HLDS Update Tool Downloading. . . . . . . . . . . . Steam Linux Client updated, please retry the command
Bu Uyarıyı Aldıktan Sonra Kodumuzu Tekrar Yazıyoruz
Kod:
./steam -command update -game cstrike -dir .
Kodumuzu Yazdıktan Sonra Bekliyoruz Birşeyler Dolacak Yukleme Yapacak Tahmini [ 5 - 10 Dk. ] Arasında Bitmesi Lazım Ama Makine Hızına Gore Değişiyor. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Neyse Kodumuzu Girdik [ 5 - 10 Dk. ] İcinde Yuklemeler vs. Herşey Tamamlandı. Geriye Ufak Defek şeyler Kaldı Onlarıda Beraber Yapalım Buyrun : İlk Olarak FTP Programımızın Olması Gerekiyor Olmayanlar İcin Ben Anlatım Yaptım !... Anlatımını Yaptığım Programın Adı : ' FileZilla ' ' FileZilla ' Programını Buradan İndirebilirsiniz. Şimdi FileZilla Kurulumunu Resimli Bir Şekilde Anlattım. Buyrun : FileZilla Kurulumu Bitti. Şimdi Makinemize Giriş Yapalım Resimde Anlattıgım Gibi.
Girişimizi Yaptıktan Sonra : Kod:
/home/cs16/cstrike/liblist.gam
Dosyasını Bulup Acıyoruz Ve : Kod:
gamedll_linux
İle Başlayan Satırı Bulup : Kod:
gamedll_linux “addons/metamod/metamod_i386.so”
Bu Kodumuzla Değiştiriyoruz !.. Server Kurulumumuzun Sonuna Yaklaştık Arkadaşlar !.. Aslında Server Kurulumu Cok Basit Birşey. Bazı Kişiler Buraya Kadar Cok Basit Bundan Sonrası Cok Zor Diyor Ama Ben Size Kolaylık Olsun Diye Herşeyi Duşundum Sorunsuz Bir Cs Kurulumu Yapacaksınız. İlk Olarak Şunları Belirtmek İsterim : - Amx Mod - Metamod - Dproto - FDSC Bunları Kurmakla Uğraşmanıza Hic Gerek Yok. Ben Sizin İcin Herşeyi Kurdum Ayarladım. Bunların Hepsini Bir Teşekkur İcin Yaptım. Lutfen Cok Gormeyin. Buradan Hazır Dosyamızı İndiriyoruz. Dosyamızı Masaustune İndirelim ve Aşağıdaki Resimli Anlatıma Gore Yapalım : RAR Şifremiz : www.hibilisim.com
Evet Arkadaşlar Şuanda Kurulumumuzun Sonuna Geldik Serverimizi Aktif Edeceğiz.
Oncelikle Arkadaşlar Son Bir Duzenleme Yapmamız Gereken Dosyamız Var.
Kod:
/home/cs1/start.sh
Dosyasını Bulup Not Defteri veya WordPad ile Acalım.
Alttaki Resimde Gosterdiğim Gibi Kendinize Gore Duzenleyin. İp Değişmeniz Yeterli. Resimde Yazdığım İp Ornek Olaraktır. Hicbir Gercekliği Yoktur.
Ayarlarımızı Yaptıktan Sonra Kaydedip Cıkıyoruz.
En Son Olarak : Tekrardan Putty İle Sunucumuza Bağlanıp : Şu Kodlarımızı Yazıyoruz Ve Serverimiz Artık Sorunsuz Bir Şekilde Acılmıştır.
Kod:
yum install screen cd /home/cs1 chmod +x start.sh ./start.sh
Tek Tek Bu Kodlarımızıda Yazdıktan Sonra Serverimiz Hazır ve Acılmıştır. Arkadaşlar Lutfen Gereksiz Yrumlar Yapmayalım. Burda Bir Emek Harcıyorum. Konumun Sabitliğini İstiyorum !... Bu Anlatımımdan Anlamayan Kişiler varsa Eğer. Cok Ozur Diliyorum Anlatamadıysam. MSN : [email protected] Adresini Ekleyip Benden Destek Alabilirler Sorularınızı Cevaplayabilirim. İleride : Metin2, Knight, Counter-Strike, TeamSpeak İle İlgili Konulardada Beni Gorebilirsiniz. Şimdilik Bu Kadar Arkadaşlar. Teşekkurlerinizi Esirgemeyiniz.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alıntı Yapacak Arkadaşlar Olursa Belirtirseniz Sevinirim. Lutfen Hak Yemeyelim. Herkeze Teşekkur Ederim.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HIBILISIM.COM | Online Oyun Sunucuları - Metin2, Knight, Counter-Strike, TeamSpeak Hizmetleri
Sabit Olursa Daha Fazla Paylaşım Gelecektir Arkadaşlar. İstemezseniz Anlarım !..
RAR Şifremiz : www.hibilisim.com
Hakikat ILBEY | HibiLisim.Com
NOT : Linklere Tıkladığınızda Kırık Link Sanmayınız Efendim. Acılan Sayfada Sağ Ust Tarafta 5 ' Den Geriye Sayan Bir Sayac olacaktır Geri Sayım Bittikten Sonra " Reklam Gec " Butonuna Basmanız Yeterlidir. __________________