Arkadaşlar daha yeni Avustralya'daydım ve buradaki bircok şehri gezdim. Ayrıca burasının eğitim sistemi hakkında da bayağı bir bilgi topladım diyebilirim. Avustralya bildiğiniz gibi koca bir ada, hatta bir kıta. Ulkenin coğu iklim yaz havasında denilebilir. Burada kış ayları Mart'ta başlıyor ve bizim yaz aylarımızın sonuna kadar onlar da kış. Ancak kış ayında ben orada olmama rağmen hava gayet sıcaktı. Oyleki yani kısa kollu bir tshirt ile gezilebilinecek duzeydeydi.
Avustralya'nın doğasına ise bayıldım diyebilirim. Ortalıkta dolaşan kangurular ve diğer doğada bulunan rengarenk hayvanlar, kuşlari cicekler hatta bocekler bile bir acayip ve cok guzeller. Ulkenin en guzel şehri Melbourne, bu şehir bizim İstanbul'umuza denk denilebilir. Sydney ise ikinci en işlek şehri. Diğer populer şehirler Brisbane, Perth, Gold Coast, Cairns olarak sıralanabilir. Cairns'de yaklaşık 200 000 kişi yaşıyor ama doğası muthiş. Yani yeşillikten başka bir şey gorunmuyor denilebilir. Diğer şehirleri de averaj ama bence hem ingiltere hem de Amerika'dan guzel ortamlar sunuyor.
Avustralya'nın ilginc noktalarından biri de paraları. Paralar plastik, yani bizim alıştığımız kağıt paraların yerine plastik ve hatta bazı noktalarda şeffaf paraları var ve Avustralya doları, Amerika dolarına gore de biraz daha değerli. Ulke Amerika ve İngiltere'ye oranla daha pahalı, ama sunduğu cok daha fazla şey var bence. Ulkeyi cok beğendiğim belli oluyor heralde

İnsanları ise super hemen hemen hic zenci gormedim. Ulkenin coğunluğu beyaz ve sonraki ırk ise cekik gozluler ve hintlilerden oluşuyor. İkinci dil cince. O derece yani

Eğitim konularına gelince, Eğitim sistemi ingiltere kadar kaliteli ve universiteleri de bir o kadar guzel ve eğitim sistemleri dunya universiteleri ile aynı ayarda. Eğitim fiyatları da oyle abartılı değil. Burada dil okulları ile de Toefl gerektirmeden universite'ye geciş programları bulunuyor. Dolayisiyle bu tip geciş duşunen arkadaşlar icin universite sınavı gerektirmeden burada lisans veya yuksek lisans yapılabilir. Ayrıca burada calışmak ta 100% legal. Burada hem calışıp, hem eğitim alınabilir. Burada ayrıca bircok Turk restoranı vb. diğer Turk işverenlerle de calışmak olası. Ancak tabii benim tavsiyem yabancılar olacaktır, keza amaclarınızdan birinin ingilizcenizi geliştirmek olduğunu duşunuyorum. Turkce'nizi geliştirmek değil.
Yurtdışı Eğitim duşunuyorsanız bence burası hem ortamları, hem insanları, hem iklimi, hem de kaliteli eğitim imkanları ile tam da size gore bir nokta olabilir. Yaşamak icin de bence bundan iyisi Şam'da kayısı..

Avustralya konusunda tum sorularınızı bana iletebilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplamaya gayret gostereceğim...