2016-2017 doneminde lisans eğitimime başlayacağım ve bu surecle ilgili bazı sorularım var.

Universite eğitimini yurtdışında almak istiyorum. Bunun sebebi burada herhangi bir bolum kazanamayacağımı duşunuyor oluşum değil, aksine buradaki sınavda daha rahat sonuclar alacağıma inanıyorum. Fakat yaşadığım ulkeden uzaklaşıp yeni bir yerde tek başıma olma fikri uzun yıllardır yakın geliyor. Bu yuzden son bir yıldır fazla ustunde durmadan yurtdışında lisans eğitimi hakkında araştırma yapıyorum, fakat artık sureci hızlandırma zamanım geldi.

Buna dair birkac sorum var.

-YOK denklik icin ilk 500 şartı arıyor, fakat 180 puanı gecenlerin veya kayıt olacağı bolumun taban puanına ulaşanların buna tabi tutulmayacağı yazıyor. Psikoloji eğitimi almak istiyorum ve Turkiye universitelerinde bu bolumun ortalama puanı 300-350 civarı. Herhangi bir limit var mı, yoksa kayıt olacağımız bolumun en duşuk puanını gecmemiz yeterli oluyor mu? Yurtdışında yaşamını surdurmeyi duşunen biri icin Turkiye'den denklik almak onemli mi?

-Ortalama bir butceye sahip olduğumdan Eurozone -en azından gundelik hayat icinde- icinde yer almayan ulkeler ilk tercihim. Bu sebeple Rusya ve Polonya gibi ulkeler uzerinde durdum. Bunlar dışında veya bunlara dahil universite onerileriniz nelerdir?