Ucuz universitelere devam

Kırgısiztan

Şimdi arkadaşlar kırgisiztana geldik.

1. Yine yazıyorum. Eğer OSYM tarafından yerleştirilirseniz DENKLİK YİNE VAAARRR

Arkadaşlar Kırgisiztanın En buyuk ve En guzel Şehri BİŞKEK bu yuzden en pahalı yer Bişkekdir. burada okuyacak arkadaşlara ayda 300 dolar yeter. (Manas KG okuyacaklara) Diğer arkadaşlar 400 500 (AZARSANIZ) dolar cok rahat hayat surer Gece hayatı da dahil. Arkadaşlar kırg. sovyet devleti olduğu icin yine bazı ozellikler burdada ortaya cıkıyor. Mesela ulaşım super derecede ucuz 100.000 TL (0.10YKR) gibi Marlboro 600.000 TL (0.60) Etin Kilosu 3 YTL civarı imiş

Gece hayatı guzel kırgısiztan oyle cekik gozlu kızların arasında kalacam diye uzulmeyin rus kızlarda coğunlukta.

Arkadaşlar benim 4 arkadaşım MANAS universitesinde okuyor. Burada okul parası yok osym yerleştirirse Ayrıca size okul 20 dolar burs veriyor. 2 Dolar yurt icin kesiyor 18 dolarda elinize geciyor. ve de yurt da kalıyorsunuz.

Dil bilmeniz şart ama mesela manas eğitim dili Rusca ve 1. YIL rusca hazırlık okumak şart gecerseniz 1.Sınıfa herşey normal. bu şartlarda yukarida dediğim gibi 300 dolara iyi derecede gecinirsiniz. Araba ucuz sayılır ole son model araba falan hayal etmeyin en iyileri 10 yıllık Evlerde ucuz doğal gaz akaryakıt bedavaya yakın. Birde arkadaşlar cine komşu olmasından dolayı cinde gelen mallar ile ucuz elk. eşya falan da satın alabilirsiniz. Bişkek de hava sıcaklığı kışın - 30 dereceye kadar duşuyor. dikkat etmek gerekir.

En problemli olay ucak bileti cok pahalı 390 euro civarında gidiş geliş thy ile