Son yılların en populer sosyal medya platformlarından biri olan Snapchat’te yonetim kurulunun başına surpriz bir isim geciyor. Uzun yıllardır Sony Entertainment Şirketler Grubu’nda bir numaralı yonetici olan Michael Lynton, gorevinden istifa edeceğini ve kariyerine Snapchat’in yonetim kurulu başkanı olarak devam edeceğini acıkladı. Lynton ve eşi kurulduğu ilk gunden beri Snapchat’in yatırımcısıydılar. Lyton zaten son dort senedir Snapchat’in yonetim kurulu uyesi olarak gorev yapıyordu. Kurul başkanı pozisyonuna terfi ettiğinde ise bunu tek oncelikli işi haline getirme kararı alan Lynton, Sony şirket calışanlarına yazdığı bir acıklama ile Sony’den istifasını ilan ederek “Zaten Snapchat’e olan ilgimi biliyorsunuz. Snapchat’in son zamanlardaki buyumesini goze alırsak, kararımın yeri ve zamanında olduğu acıktır.” dedi. Lynton’un bu kararında Snapchat’in bu sene halka acılacak olması ve şimdiden 25 milyar dolar değer bicilmesinin etkili olduğu soyleniyor. Sony’nin ana holdingi olan Sony Corporation’dan ise Lyton’un yerine gececek bir yonetici arayışında oldukları bilgisi geldi. Kaynak