Facebook herkesin kullanması icin Mark Zuckerberg tarafından kurulmuştur. Dunyada milyonlarca kullanıcı olan en buyuk sosyal ağdır. Milyonlarca kullanıcı olan bir sistemde insanlar hesaplarını belli veya belirsiz nedenlerden dolayı silmek veya kapatmak isteyebilirler. Bu yazıda facebook hesabını silmek isteyenlere facebook hesap silme işlemlerini detaylı bir şekilde anlatacağız. İlk olarak sizlere facebook hesap kapatma , facebook hesap silme arasındaki farkı anlatacağım. Hesap kapatma hesabınızı siteden gecici olarak devre dışı bırakır. Kimse sizle iletişim kuramaz, kimse sizin profilinizi gorunteleyemez. Fakat facebook hesabınızı silme işleminde hesabınız siteden komple kaldırılacaktır. Bir daha hesabınıza erişmeniz mumkun olmayacaktır. İşlemler icin aşağıdaki adımları uygulayınız. Eğer resimleri net goremiyorsanız resimlere tıklayın resimler tam sayfada acılacaktır. 1.Adım Facebook Hesap Silme İlk olarak sağ ust koşedeki aşağıya doğru bulunan ok işaretine tıklayın ve acılan sekmeden ayarlara giriniz. 2.Adım Facebook Hesap Silme Eğer ileride tekrar facebook kullanmayı duşunuyorsanız ve paylaşımlarınızın resimlerinizin arkadaş listenizin kaybolmasını istemiyorsanız. Sol ust koşedeki genel kategorisine tıklayın ve altta bulunan “Kopyasını İndir linkine” tıklayınız. Bu şekilde facebook size hesabınızın bir kopyasını verecektir. Bu kopyada paylaşımlarınız arkadaş listeniz resimleriniz vb. hesabınız hakkında herşey olacaktır. Eğer ilerde hesabınızı geri yuklemek isterseniz bu dosyayı kullanacaksınız. Ben almanızı oneriyorum. 3.Adım Facebook Hesap Silme “Kopyasını indir” linkine tıkladıktan sonra acılan sayfada arşivimi başlat butonuna tıklayın. Sizden şifrenizi girmenizi isteyecektir. Şifrenizi girdikten sonra kopyasını dosya halinde bilgisayarınıza indirebilirsiniz. 4.Adım Facebook Hesap Silme Daha sonra sol menuden uygulamalarıma girin. Uygulamalarınızı komple kaldırın. Cunku facebook hesabınızı sildikten sonra hesabınızda bir hareketlilik olmasını istemiyor. 5.Adım Yukarıdaki işlemleri tamamladıktan sonra artık hesabınızı silebilirsiniz. Hesabınızı silmek icin aşağıdaki linke tıklayınız. Facebook hesap silme linki ve bağlantısı aşağıdadır. https://www.facebook.com/help/delete_account Facebook Hesap Silme 6. Adım ( Son) Facebook Hesap Silme Son olarak acılan sayfada şifre kısmını doldurun ve guvenlik metnini girin. Tamam butonuna tıkladığınızda facebook hesabınız silinmiş olacaktır. Eğer hesabınızı yedeklediyseniz facebook’ un size vermiş olduğu dosyayı kullanarak silmiş olduğunuz hesabınızı tekrardan kullanabilirsiniz. Eğer yedeklemediyseniz artık facebook hesabınıza erişim mumkun olmayacaktır. Bunları goz onune alarak işlemleri gercekleştirebilirsiniz. Facebook hesabınızı silerken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar. Lutfen bunları goz onune alarak hesabınızı siliniz. Hesap silme işlemlerini tamamladığınızda profiliniz arkadaşlarınız ve cevreniz tarafından asla goruntulenemez ve arama sonuclarında cıkmaz. Sizi aramak isteyenler bulamayacaklardır. Hesabınız 14 gun boyunca bekletilir.(Yani hesabınızı silme işlemlerini tamamlasınız bile 14 gun boyunca facebook’un veritabanında tutulur.) Facebook hesabınızı sildiğinizde 14 gun boyunca hesabınıza giriş yapmazsanız hesabınız 14 gunun sonunda kalıcı olarak silinir. 14 gunden sonra hesabınızı geri getirmek mumkun değildir. Sozel anlatımdan anlamadıysanız aşağıda videolu anlatım bulunmaktadır. bu videodan adımları takip edebilirsiniz. __________________