Uzun suredir kafamda olan dil eğitimim konusunda, yurtdışı ( ozellikle ABD ve İngiltere ) tecrubesi olan yada yurtdışında yaşayan arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.
- Bir dil okulunda 4 aylık ingilizce eğitimi (yemesi, icmesi, gezmesi, kalması, kişisel harclığı ) yaklaşık 13.000 -15.000 $ civarında. Sizce bu paraya değermi, yoksa daha az parayla dilimi geliştirebilirmiyim? Bana soylenen; “4 ay yurtdışında dil okuluna gidersen aksan bile edinirsin! “, ne kadar gercekci bir yorumdur? WAT, yada bir aileyle kalıp 3 4 ay yurtdışında yaşamak vb. gibi ceşitli imkanlarla karşılaştırıldığında fiyat-performans oranı nasıldır?
- Bu ABD şehirleri hakkında bildikleriniz varsa paylaşırmısınız?
New York, Boston, Miami Beach, Washington, DC Şikago, San Diego, Los Angeles ve San Francisco
-Bu İngiltere şehirleri hakkında bildikleriniz varsa paylaşırmısınız?
Londra, Oxford, Cambridge, Brighton, Bristol, Bournemouth ve Manchester
- Sizce dil eğitimi icin bir oğrenci ABD mi yoksa İngiltere’yimi tercih etmeli? Artıları ve eksileri nelerdir? Bir arkadaşım İngiltere’de yaşamın bir oğrenci icin pahalı olduğunu soyledi. Bir diğeri ABD ye gidersen ucuza elektronik eşya alırsın ama İngiltere’deki kadar iyi dil oğrenemezsin dedi. ( Birkac şeye ihtiyacım var benim icin artı bir yon mesela ) . Ne derece doğrudur?
Değerli yorumlarınız icin şimdiden cok teşekkur ederim.