Turkiye’nin Anayasa Referandum’unu oyladığı 16 Nisan Pazar gunu, Snapchat icin de ilklerin yaşandığı bir gun olarak kayıtlara gecti. Snapchat’in New York ve Los Angeles’taki haber ve keşif ekibi tarafından baştan sonra Turkce bir hikaye oluşturuldu. İlk kez Turkiye’ye ozel bu tur bir iceriğin oluşturulduğu Snapchat’in bizimle paylaştığı verilere gore, platformun Turkiye’den bugune kadar en cok snap alan hikaye de Referandum oldu. En cok snap paylaşan şehirlerse İstanbul, Ankara ve İzmir şeklindeydi. Bugune kadar “Study Abroad” yani yurt dışında eğitim gibi kuresel temalarda Turk kullanıcıları da hedefleyen Snapchat, doğrudan Turk kullanıcılarına odaklı ilk hikayesiyle onemli bir başarı elde etti. Son donemde yaptığı yeniliklerle Snapchat’in doğrudan rakibi haline gelen Instagram hatta Facebook’un en onemli avantajı, yaptığı yenilikleri hızla kureselleştirebilme becerisi. Turkiye sosyal ağlar acısından dunyanın en kalabalık kullanıcı kitlesine sahip ulkelerinden biri ve Snapchat’in ilgisini hak ediyor.